Setkávání - potlach
Strana 2 z 21 • Share •
Strana 2 z 21 •
1, 2, 3 ... 11 ... 21 
Re: Setkávání - potlach
Děkuji, jsem rád, že stále ještě po světě chodí lidé, kteří na všechno znají odpověď a oni se nemýlí, ale ti druzí. Postoj je buď správný nebo nesprávný a to souvisí s tím, jestli zná nebo nezná danou věc. Ale je to můj názor a netvrdím o sobě, že jsem neomylný.

Jirka z P.- - Výstraha Administrátora: uživatel napadá druhé a nezařazuje příspěvky podle témat

- Poeet p?íspivku: 3082
vztah k organizaci: už dlouho nečinný
Registration date: 04. 03. 06
Vím, že nepatřím k lidem, kteří se nikdy nemýlí a na všechno znají odpověď, a proto se snažím vyjadřovat pouze k těm věcem, o kterých si myslím, že něco vím. Možná v tom je ten problém.

Martin Cibulka-
Poeet p?íspivku: 3053
vztah k organizaci: Bývalý člen organizace SJ.
Registration date: 30. 01. 06

To není problém a do jisté míry za to nemůžeš, ale věř, že to je pro okolí iritující.

Jirka z P.- - Výstraha Administrátora: uživatel napadá druhé a nezařazuje příspěvky podle témat

Myslím, že je to iritující spíše jen pro některé z okolí, což jsou převážně ti, pro které to problém je.

Martin Cibulka-

Petr Štefek napsal:Pánové Pánové vy jste ale čísla. Tak už těch žabomyších bojů zanechte OK. Přečtěte si jen dvě poslední stránky a zjistíte, že se jen stále napadáte. Připadá mě to že chcete každý prosadit jen to svoje a neunesete názory druhé strany. Oldo to odsouzení Jirky jako duchovního nemluvněte je tedy síla. Víc ti k tomu nebudu psát ty to určitě víš dobře sám. To stejné platí pro Martina. Jak víš, že děda je lenoch ? Vždyť to může být úplně jinak. Proč se stále vzájemně napadáte ? Někteří tu vystupují jako znovuzrození, že mají ducha a podobně, ale tento způsob komunikace o tom jaksi nesvědčí. Jinak dědo ta tvoje zmínka o ekumenizmu je také síla. Věřím, že jsi to tak nemyslel a ani jsi si to asi neuvědomil, ale tím prakticky nepřímo odsuzuješ většinu křesťanů. Prosím pokuste se být přáteli a taky tak jednejte. Vždyť z tohoto stavu je v Praze určitě velká radost a pokud to tak bude pokračovat dál, tak počítám, že na letošních sjezdech nějaký osvícený řečník tuto situaci využije a bude bušit do posluchačů, že jen oni jsou ta jediná pravá organizace. Tak pánové, doufám, že mě neukamenujete a zkuste to brát trošku s nadhledem a hlavně s pokorou.
PETŘE MÁŠ PRAVDU V TOM, ŽE NENÍ PĚKNÉ, KDYŽ SE KŘESŤANÉ NAPADAJÍ NAVZÁJEM. TAKOVÁTO SLOVA NEJSOU BUDUJÍCÍ. VĚTŠINA Z NÁS, CHCE BUDOVAT A POSILOVAT VÍRU V BOHA,JEHO SYNA A JEJICH SVATÉHO DUCHA.
BOHUŽEL JSOU VŠAK ZDE I TACÍ, KTEŘÍ TO NECHTĚJÍ A RÁDI PROVOKUJÍ OSTRÝMI SLOVY. PROTO PŘÁTELÉ JEŽÍŠE KRISTA MĚJTE JEDEN K DRUHÉMU LÁSKU A TU DÁVEJME NAJEVO OHLEDUPLNOSTÍ KE SLABOSTEM SVÝCH BLIŽNÍCH.
POKUD JSEM NĚKOHO SVÝM PÍSEMNÝM PROJEVEM URAZIL, TAK NECHŤ PŘIJME MOJI UPŘIMNOU OMLUVU.
OLDA

Old.Stloukal- - Výstraha Administrátora: uživatel napadá druhé a nezařazuje příspěvky podle témat

-
Poeet p?íspivku: 502
vztah k organizaci: BYL JSEM ČLENEM NSSJ
Registration date: 11. 02. 06

P.S. Pokud jsem někoho kdykoliv a jakkoliv v tomto fóru urazil apod., tak se omlouvám.
pat
pat
Naposledy upravil pat dne 30.06.08 9:06, celkově upraveno 1 krát
pat-
Poeet p?íspivku: 74
Registration date: 21. 03. 08
Nevím když by se v prvním století věřící křesťané setkali s lží, že by jen kvůli tomu, že mají své bližní milovat, tak by je za jejich lži pochválili a popřáli jim hodně úspěchů do dalšího života? Ale je fakt, že se můžu mýlit a než někoho zase urazím, tak jako bych nic nenapsal.
Zní to blbě, ale okolnosti si to žádají. Tak hodně úspěchů ve svých životech kabátníčníci.
Zní to blbě, ale okolnosti si to žádají. Tak hodně úspěchů ve svých životech kabátníčníci.

Jirko, ke své úvaze jsi mohl přidat texty, které ukazují jak jednal Ježíš.
Matouš 23:13 (Běda zákoníkům a farizeům) Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Zavíráte lidem království nebeské, sami nevcházíte a zabraňujete těm, kdo chtějí vejít.
Zde Ježíš veřejně poukazuje na špatnost náboženských vůdců a poukazuje na jejich hříšná jednání.
Není to jen sada těchto textů, ale i jiné, "zaměnili jste", atd atd.
¨Mlčet, znamená souhlasit a mít spoluvinu.
To jsem si nevymyslel, ale ukazuje to Ježíš a nabádá nás k jeho následování.
Láska k Bohu má být bez hranic. Láska k bližnímu, jako sám k sobě (někdy bych si nejraději nafackoval)
Matouš 23:13 (Běda zákoníkům a farizeům) Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Zavíráte lidem království nebeské, sami nevcházíte a zabraňujete těm, kdo chtějí vejít.
Zde Ježíš veřejně poukazuje na špatnost náboženských vůdců a poukazuje na jejich hříšná jednání.
Není to jen sada těchto textů, ale i jiné, "zaměnili jste", atd atd.
¨Mlčet, znamená souhlasit a mít spoluvinu.
To jsem si nevymyslel, ale ukazuje to Ježíš a nabádá nás k jeho následování.
Láska k Bohu má být bez hranic. Láska k bližnímu, jako sám k sobě (někdy bych si nejraději nafackoval)
Hvězdlický- - tento uživatel je Administrátorem fóra upozorněn, aby omezil počet svých příspěvků.

-
Poeet p?íspivku: 4804
Dobrý den všem debatérům,
po delší odmlce nahlížím do zákoutí těchto debatních komnat a co zjišťuji? Sportovní prvek: žlutá karta. Co dalšího? Nic nového. Stále ta anonymní debata plná pravopisných chyb, plná rádoby hlubokých myšlenek, plná osobní frustrace a záště, plná smutku, osobního zklamání ... Lidi, přestaňte blbnout a začněte vychutnávat život dokud ještě nějaký máte!
Víra je osobní věc každého člověka. Nechtějte, aby všichni uvažovali stejně. Radujte se a smutněte, takový je život, ale neotravujte jeden druhého.
Najděte si kamarády, časem i přátele (určitě je máte) a užívejte si léta.
Končím, tyto stránky určitě navštívím, ale nejdříve za zimních dlouhých večerů. Budu překvapen, co myslíte?
Příjemné léto,
Petr Sláma
po delší odmlce nahlížím do zákoutí těchto debatních komnat a co zjišťuji? Sportovní prvek: žlutá karta. Co dalšího? Nic nového. Stále ta anonymní debata plná pravopisných chyb, plná rádoby hlubokých myšlenek, plná osobní frustrace a záště, plná smutku, osobního zklamání ... Lidi, přestaňte blbnout a začněte vychutnávat život dokud ještě nějaký máte!
Víra je osobní věc každého člověka. Nechtějte, aby všichni uvažovali stejně. Radujte se a smutněte, takový je život, ale neotravujte jeden druhého.
Najděte si kamarády, časem i přátele (určitě je máte) a užívejte si léta.
Končím, tyto stránky určitě navštívím, ale nejdříve za zimních dlouhých večerů. Budu překvapen, co myslíte?
Příjemné léto,
Petr Sláma
Petr Sláma- Poeet p?íspivku: 49
Registration date: 10. 11. 06
Můj příspěvek z 26.6.2008,18:46 jsem vymazal, protože jsem ho mohl napsat stylisticky lépe. S obsahem souhlasím (láska jeden k druhému, potřebujeme Ducha Svatého,...). Souhlasím s příspěvkem Old.Stloukala (26.06.2008, 17:07) a Petra Štefka (23.06.2008,06:55).
Jinak toto fórum definitívně opouštím. Mějte se fajn
pat
Jinak toto fórum definitívně opouštím. Mějte se fajn
pat
pat-
Poeet p?íspivku: 74
Registration date: 21. 03. 08
Martin Cibulka napsal:Ano, Robine, teď se Ti konečně podařilo uhodit hřebík na hlavičku. Proto je důležité zajímat se nejen o biblické překlady, ale také o jejich hebrejskou a řeckou předlohu. Žádný překlad totiž není schopen vystihnout vše, co se skrývá v originále.
Zdravím,
Ano, přesně tak. Protože by ale výuka nejprve Hewbrejštiny, Aramejštiny a Řečtiny zabrala příliš mnoho času, který by se dal využít přímo ke kázání a studiu Bible a konání boží vůle, musíme se bohužel spokojit s tím, že i když máme péísmo ve svém jazyce abychom tomu rozuměli, nikdy nebudewme mít stoproc centně přesný úpřeklad kromě lidí co umí uvedené jazyky.

Robin Hronek- - Výstraha Administrátora: uživatel nezařazuje příspěvky podle jednotlivých témat

-
Poeet p?íspivku: 202
Registration date: 11. 05. 08

nikdy nebudewme mít stoproc centně přesný úpřeklad kromě lidí co umí uvedené jazyky.
Možná je dobré vzít v úvahu i to, že nemáme ani jeden originál. Vše jsou jen opisy. Ale i kdyby se nějaký originál našel, tak dnešní člověk uvažuje jinak, než ten, kdo to tehdy psal.
Proto osobně nelpím na některém z překladů, ale na myšlence Písma. Ta zůstala zachována.
Tolik můj názor.
Hvězdlický- - tento uživatel je Administrátorem fóra upozorněn, aby omezil počet svých příspěvků.

-
Poeet p?íspivku: 4804
Pro Robina Hronka:
Samozřejmě, že výuka hebrejštiny, aramejštiny a řečtiny zabírá víc času, než když si pořídíš nějaký překlad a čteš si ho. Písmo však nemá sloužit k pouhému čtení, ale také „k vyučování, ke kárání, k urovnávání věcí, k ukázňování ve spravedlnosti, aby Boží člověk byl zcela způsobilý, úplně vyzbrojený pro každé dobré dílo“ (2.Timoteovi 3:16-17).
Problém nastává tehdy, když ti, kdo vyučují, kárají, snaží se urovnávat a ukázňovat, nemají ani elementární znalosti původních biblických jazyků. Měl by sis tedy položit otázku: Jsem vyučován tím, kdo si umí ověřit, zda správně rozumí myšlenkám Písma, nebo tím, kdo si myslí, že mu stačí, když si vše ověřuje v pouhých překladech? Je důležité poctivě odpovědět, protože Pán Ježíš varoval: "Jestliže tedy vede slepý slepého, oba spadnou do jámy." (Matouš 15:14)
Samozřejmě, že výuka hebrejštiny, aramejštiny a řečtiny zabírá víc času, než když si pořídíš nějaký překlad a čteš si ho. Písmo však nemá sloužit k pouhému čtení, ale také „k vyučování, ke kárání, k urovnávání věcí, k ukázňování ve spravedlnosti, aby Boží člověk byl zcela způsobilý, úplně vyzbrojený pro každé dobré dílo“ (2.Timoteovi 3:16-17).
Problém nastává tehdy, když ti, kdo vyučují, kárají, snaží se urovnávat a ukázňovat, nemají ani elementární znalosti původních biblických jazyků. Měl by sis tedy položit otázku: Jsem vyučován tím, kdo si umí ověřit, zda správně rozumí myšlenkám Písma, nebo tím, kdo si myslí, že mu stačí, když si vše ověřuje v pouhých překladech? Je důležité poctivě odpovědět, protože Pán Ježíš varoval: "Jestliže tedy vede slepý slepého, oba spadnou do jámy." (Matouš 15:14)

Martin Cibulka-

Strana 2 z 21 •
1, 2, 3 ... 11 ... 21 
Strana 2 z 21
Povolení tohoto fóra: