SJ a Katolická církev

Strana 10 z 11 Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Goto down

Re: SJ a Katolická církev

Příspěvek  witness za 11.01.12 21:36

standa napsal:
Tak mě napadlo, asi je to hloupost, že kdyby zůstali pouze katolíci a netvořila se žádná jiná náboženství, tak by bylo třeba na světě lépe.

Kdyby to tak bylo, tak by to znamenalo, že Bůh přestal žehnat poctivým a usilovným snahám upřímných lidí zkoumat Písmo.

Ani si neumím představit, jakou světskou moc by si katolické náboženství přisvojilo a nárokovalo, kdyby se v průběhu staletí nesetkávalo s protestantskou opozicí.

Jsem si jist, že existence pouhého katolicismu by byla jak ze světského, tak náboženského pohledu naprostá pohroma.

witness

Male Poeet p?íspivku: 1381
vztah k organizaci: bývalý dlouholetý starší sboru, dnes nečinný zvěstovatel neboli SJ, který již nepodává zprávu
Registration date: 31. 05. 08

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  yxoxs za 12.01.12 10:24

Přátelé.

to Witness
Vidím to podobně!

yxoxs

Male Poeet p?íspivku: 1770
Registration date: 21. 03. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Tonda Vlas za 12.01.12 21:05

witness napsal:
standa napsal:
Tak mě napadlo, asi je to hloupost, že kdyby zůstali pouze katolíci a netvořila se žádná jiná náboženství, tak by bylo třeba na světě lépe.

Kdyby to tak bylo, tak by to znamenalo, že Bůh přestal žehnat poctivým a usilovným snahám upřímných lidí zkoumat Písmo.

Ani si neumím představit, jakou světskou moc by si katolické náboženství přisvojilo a nárokovalo, kdyby se v průběhu staletí nesetkávalo s protestantskou opozicí.

Jsem si jist, že existence pouhého katolicismu by byla jak ze světského, tak náboženského pohledu naprostá pohroma.

Tu se jedná o dvě věci.
Za prvé: napsal jsem na jiném fóru o budhismu: Původní Budhovo učení bylo spíše filosofií než náboženstvím. Postupem času však začal do sebe budhismus jako houba do sebe nacucávat mnohem starší náboženská učení a šamanské praktiky.
Tu musím poznamenat, že u ŘKC tomu bylo obdobně. Zpočátku to děláno v dobré víře, postupem času začla do sebe církev naucávat mnohý nekřesťanský balast oděný do křesťanského hávu. To původně nedělalo velké problémy, poněvadž specifickou souhrou okolností získala církev v západní Evropě totální informační monopol. Vládnoucí germánské elity totiž totálně pohrdali vzděláním. Takové poměry nebyly nikdy v Byzanci, kde vzdělání zůstalo doménou světské vládnoucí vrstvy. Ve vrcholném středověku se vznikem univerzit se začal tento informační monopol rozvolňovat. Církev pak zavedla inkvizici, které v dřívějších stoletích nebylo zapotřebí. Totální konec informačnímu monopolu učinil revoluční vynález knihtisku, kdy se mohla bible do ruky dostat každému. Tu vypomohla cenzura. My jsme v další převratné době, době internetu, na který zatím nemá cenzura potřebné páky. Možná se římských katolíků dotknu. Včera jsem vygooogloval, jak se v poslední době jak houby po dešti rozmáhají různé plačící madonky a krvácející obrazy. Nejlépe mi z toho nebylo. To je také důvod, proč jsem se od římského katolicismu začal pomalu a jistě distancovat katolíkem však stále zůstávaje.

Tonda Vlas

Male Poeet p?íspivku: 711
Registration date: 15. 04. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  standa za 13.01.12 9:14

Tondo, a podle vás co je lepší, katolíci nebo svědkové Jehovovi ?
Totéž jsem se ptal i pana sazeče na jiném vlákně, který mi už odpověděl.

standa

Male Poeet p?íspivku: 87
Registration date: 01. 11. 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Tonda Vlas za 13.01.12 11:40

standa napsal:Tondo, a podle vás co je lepší, katolíci nebo svědkové Jehovovi ?
Totéž jsem se ptal i pana sazeče na jiném vlákně, který mi už odpověděl.

Už jsem to napsal jinde. SJ považuju za nekřesťanskou sektu.

Tonda Vlas

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  standa za 13.01.12 18:19

Díky za odpověd.

standa

Male Poeet p?íspivku: 87
Registration date: 01. 11. 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  sazeč za 13.01.12 21:47

Časopis Probuďte se nelže, když uvedl článek o papeži. Našel jsem oficiální článek a hle:

Papežovo tělo zůstane nedotčeno

Polský arcibiskup Zygmunt Zimowski, který ve Vatikánu zodpovídá za zdravotnické otázky, řekl listu La Repubblica, že je samozřejmé, že papežovo tělo zůstane nedotčeno, protože patří církvi. "Je to rovněž pochopitelné z pohledu možného budoucího uctívání," vysvětlil Zimowski s odkazem na případné svatořečení. "To ale neubírá nic z odůvodněnosti a krásy dárcovství orgánů."

Papež transplantace nadále podporuje. V projevu v roce 2008 upozornil na nedostatek orgánů, zároveň ale odmítl jako nemorální jejich prodávání.

Do přelomu 19. a 20. století byly zesnulým papežům orgány vyjímány, ne ovšem za účelem transplantace, ale kvůli balzamování. Tyto tělesné části dvaadvaceti papežů jsou uchovávány jako relikvie v kostele svatého Vincence a Anastázia v blízkosti známé římské fontány di Trevi. Od tohoto zvyku se počátkem 20. století upustilo. Po smrti Benediktova předchůdce Jana Pavla II. Vatikán odmítl některé z jeho orgánů vyjmout a poslat do rodného Polska jako relikvii. Jeho ostatky byly pohřbeny ve Vatikánu.

----------

KC, to je síla, to uctívání a modly spíš, než aby se obyčejní křestané obrátili k Bohu osobně a přímo. Aby kněží měli moc a důvěru, vymyšlí všelijaké náklady jen aby jejich ovečky nesly a padaly ke kolenům a plazili se a uctívali modly. Fakt hrozné. Lidé, katolíci, bděte se!

sazeč

Male Poeet p?íspivku: 1134
Registration date: 27. 04. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Tonda Vlas za 14.01.12 20:14

sazeč napsal:

----------

KC, to je síla, to uctívání a modly spíš. Fakt hrozné. Lidé, katolíci, bděte se!

Přesněji tedy ŘKC a ne KC. Ty termíny nepovažuju za totožné. Katolíkem zůstávám, jenom se distancuju od papistiké římské formy katolictví a od těchto naprosto pochybených praktik, které tam jsou rozšířené. Teď na jiné diskuzi buším podobně do římských katolíků jako dříve na doktorce do SJ. Takový didus, se kterým se znám už 25 let to dost těžce nese.

Tonda Vlas

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ing.Peter za 13.05.12 21:25

http://dolezite.sk/Jak_to_pekli_papezove_od_roku_303_do_roku_2005_82.html

Ing.Peter

Male Poeet p?íspivku: 222
vztah k organizaci: študujúci s JS
Registration date: 25. 11. 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  pepakrocan za 14.05.12 8:47

Ing.Peter napsal:http://dolezite.sk/Jak_to_pekli_papezove_od_roku_303_do_roku_2005_82.html

To je pěkné počtení... Díky Smile

pepakrocan

Male Poeet p?íspivku: 647
Registration date: 23. 04. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Tonda Vlas za 15.05.12 21:35

pepakrocan napsal:
Ing.Peter napsal:http://dolezite.sk/Jak_to_pekli_papezove_od_roku_303_do_roku_2005_82.html

To je pěkné počtení... Díky Smile

Můžeš mu klidně děkovat, jedná se však o ahistorické bláboly. Taková zjednodušení, která udělal autor tohoto seznamu opravdu nemám rád. Jsem na odchodu z ŘKC kvůli určitým věcem a vaše ujetá sekta, to je její jediná zásluha mi nastavila zradlo, kterým jsem mohl jako kovaný ř-katolík bludy Řkc vidět. Nemáte se čím chlubit.

Tonda Vlas

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  pepakrocan za 15.05.12 21:41

Tonda Vlas napsal:Můžeš mu klidně děkovat, jedná se však o ahistorické bláboly. Taková zjednodušení, která udělal autor tohoto seznamu opravdu nemám rád.

Jedná se především o historicky dost těžko zpochybnitelná fakta, byť ve zjednodušené formě a bez rozšiřujícího kontextu. I kdyby byla třetina z toho pravda, postačí to na obrázek o tom jak tato církev slouží Bohu.

Tonda Vlas napsal:Jsem na odchodu z ŘKC kvůli určitým věcem a vaše ujetá sekta, to je její jediná zásluha mi nastavila zradlo, kterým jsem mohl jako kovaný ř-katolík bludy Řkc vidět. Nemáte se čím chlubit.

To je výborná věta Very Happy Máš pocit, že se něčím chlubím? Ale vlastně co na tom sejde když jsem člen ujeté sekty, budu nejspíš sám dost ujetý Very Happy

Naposledy upravil pepakrocan dne 15.05.12 22:10, celkově upraveno 1 krát

pepakrocan

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Tonda Vlas za 15.05.12 21:50

pepakrocan napsal:[quote="Tonda Vlas]Můžeš mu klidně děkovat, jedná se však o ahistorické bláboly. Taková zjednodušení, která udělal autor tohoto seznamu opravdu nemám rád.

Jedná se především o historicky dost těžko zpochybnitelná fakta, byť ve zjednodušené formě a bez rozšiřujícího kontextu. I kdyby byla třetina z toho pravda, postačí to na obrázek o tom jak tato církev slouží Bohu.

[quote="Tonda Vlas]Jsem na odchodu z ŘKC kvůli určitým věcem a vaše ujetá sekta, to je její jediná zásluha mi nastavila zradlo, kterým jsem mohl jako kovaný ř-katolík bludy Řkc vidět. Nemáte se čím chlubit. [/quote]
To je výborná věta Very Happy Máš pocit, že se něčím chlubím? Ale vlastně co na tom sejde když jsem člen ujeté sekty, budu nejspíš sám dost ujetý Very Happy[/quote]

Na rozdíl od jiných se chováš odměřeně. On by každý bod v tom seznamu stál za rozbor a na to opravdu nemám čas (snad až na podzim), pokud však někdo ve svém překladu bible komolí Boží slovo, tak pro mne věrohodný není. Vůbec jste nepochopili, co psal apoštol Pavel o Boží milosti. V pěstování zásluhového náboženství jste mnohem horší než římští katolíci.

Tonda Vlas

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  pepakrocan za 15.05.12 22:17

Tonda Vlas napsal:Na rozdíl od jiných se chováš odměřeně.

Před pár týdny ses tu nade mnou rozplýval jak jsem snad jediný SJ, se kterým je možná určitá debata, že nejsem útočný atd Very Happy

Tonda Vlas napsal:On by každý bod v tom seznamu stál za rozbor a na to opravdu nemám čas (snad až na podzim), pokud však někdo ve svém překladu bible komolí Boží slovo, tak pro mne věrohodný není.

A to jak spolu souvisí? Very Happy

Tonda Vlas napsal:Vůbec jste nepochopili, co psal apoštol Pavel o Boží milosti. V pěstování zásluhového náboženství jste mnohem horší než římští katolíci.

Otázkou spíš je, zda je horší ve jménu Boží milosti hlásat, že je vše dovoleno, každý si může dělat co chce a zároveň nedělat to co se mu nechce a nebo hlásat, že přátelství s Bohem a jeho schválení je závislé kromě přijetí výkupní oběti Syna na poslušnosti Božích přikázání a upřímné a vědomé snaze jednat v souladu s pokyny v Písmu a využívat k tomu pomoc svatého ducha. To jsou dva zcela odlišné pohledy, ale klidně tomu druhému říkej zásluhové náboženství a o SJ rozšiřuj, že jsou ujetou sektou když se ti uleví Smile

pepakrocan

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Tonda Vlas za 15.05.12 23:09

pepakrocan napsal: a o SJ rozšiřuj, že jsou ujetou sektou když se ti uleví Smile

Nejedná se o žádné mé ulevení ale o přesvědčení. Nehorázně jste svým překladem zfalšovali bibli aby seděla vašim lidským nálezkům.

Tonda Vlas

Návrat nahoru Goto down

Strana 10 z 11 Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Návrat nahoru

Povolení tohoto fóra: