Sekta je jak Polepšovna
Strana 3 z 3 • Share •
Strana 3 z 3 •
1, 2, 3
Re: Sekta je jak Polepšovna
Přátelé.
Bulhare, a tak by to taky snad mělo být, ne? Nejsme roboti, uniformovaní "blbečci", ale individuality a na takové se taky Pán tak dívá, ne ve skupině, ale na jednotlivce. Tak se nemůžeme na nikoho případně vymlouvat!
Bulhare, a tak by to taky snad mělo být, ne? Nejsme roboti, uniformovaní "blbečci", ale individuality a na takové se taky Pán tak dívá, ne ve skupině, ale na jednotlivce. Tak se nemůžeme na nikoho případně vymlouvat!
yxoxs-
Poeet p?íspivku: 1770
Registration date: 21. 03. 10
Bulhar napsal:Jo chápu,jen jsem chtěl poukázat,že jako SJ jsme také individuality s vlastním rozhodováním a nesením následků.Asi jsem to nevystihl přesně.
Jenže takovou individualitu vedoucí sbor ale vůbec neschvaluje, pokud ses tedy rozhodl, že budeš zde na diskuzi, pak tím dáváš jasně najevo, že zákaz diskutovat s odpadlíky, který jednoznačně vedení SJ dává, nepovažuješ pro sebe za závazný.
Jinými slovy tu individualitu si dopřáváš sám za sebe zcela v rozporu s tím, jaký je v této věci oficiální postoj SJ.
Kde je tedy chyba?
V Tobě, když projevuješ neposlušnost VRO
nebo ve VRO, který Ti přikazuje nediskutovat s odpadlíky, i když Ty jsi individualita se zcela opačným názorem?
witness-
Poeet p?íspivku: 1381
vztah k organizaci: bývalý dlouholetý starší sboru, dnes nečinný zvěstovatel neboli SJ, který již nepodává zprávu
Registration date: 31. 05. 08
kdo se také stává členem sekty
Děkuji, Villone, za velmi trefné přirovnání a úvahu.
A je skvělé, když někdo "vyštrachá" starší příspěvek a rozjede na něm diskusi.
Nedá mi to nicméně, přece jen aspoň malinko zpochybnit, Villone, to Tvé:
Co ale platí 100% - jsou to lidé s narušeným sebehodnocením, v obtížné životní situaci anebo lidé bez vzdělání, kterým je brzy nabídnuta vysoká „šarže“
Nemohu si vybavit pramen, ale v nějaké publikaci o sektách jsem četla, že do sekty nevstupují jen Tebou popsaní. Někdy jsou to naopak, velmi inteligentní mladí lidé, kteří ale mají velké ideály.
Teď už jen moje úvaha: možná si takoví lidé uvědomují svou omezenou možnost s tím světem pohnout, takže vidina pozemského ráje se spravedlností, klidem a zdravím pro všechny, může být pro ně velmi přitažlivá. Nemusí v tom nutně vidět jen řešení svých osobních problémů, přejí si to řešení i pro ty trpící jinde ve světe.
Jinak samozřejmě souhlasím, že Tebou popsané kategorie lidí v sektách jsou obvyklejší.
Jen jsem taky alergická na to "všichni, vždycky, nikdy, každému je jasné...
A je skvělé, když někdo "vyštrachá" starší příspěvek a rozjede na něm diskusi.
Nedá mi to nicméně, přece jen aspoň malinko zpochybnit, Villone, to Tvé:
Co ale platí 100% - jsou to lidé s narušeným sebehodnocením, v obtížné životní situaci anebo lidé bez vzdělání, kterým je brzy nabídnuta vysoká „šarže“
Nemohu si vybavit pramen, ale v nějaké publikaci o sektách jsem četla, že do sekty nevstupují jen Tebou popsaní. Někdy jsou to naopak, velmi inteligentní mladí lidé, kteří ale mají velké ideály.
Teď už jen moje úvaha: možná si takoví lidé uvědomují svou omezenou možnost s tím světem pohnout, takže vidina pozemského ráje se spravedlností, klidem a zdravím pro všechny, může být pro ně velmi přitažlivá. Nemusí v tom nutně vidět jen řešení svých osobních problémů, přejí si to řešení i pro ty trpící jinde ve světe.
Jinak samozřejmě souhlasím, že Tebou popsané kategorie lidí v sektách jsou obvyklejší.
Jen jsem taky alergická na to "všichni, vždycky, nikdy, každému je jasné...
Minehava- Poeet p?íspivku: 79
Registration date: 27. 02. 08
Bulhar napsal:Vidíš,a já jako SJ jsem se složitě a bolestivě rozhodl číst a chápat tvé komentáře.
Milý Bulhare. Pochopit a snažit se chápat druhé je základ. Podívat se pravdě do očí je také těžké a souhlasím i bolestivé. Ale každý z nás si tím musel projít, pokud bral "pravdu" v podání SV vážně. Tak jen vytrvej v poznávání skutečností a buď ke svým zjištěným závěrům poctivý. Nakonec je to však osvobozující poznání. Jsem rád, že se snažíš poznávat a držím ti palce.
Jesen-
Poeet p?íspivku: 484
vztah k organizaci: odešel od lidské organizace SJ, v duchu ne od jejích obětí
Registration date: 06. 01. 09
Wittnesi,problém bude asi ve mě,bud budu SJ se vším všady,tedy i bez těchto diskuzí,anebo bych měl dobrovolně přestat být SJ.A víš co je zvláštní,mě je
dobře mezi SJ,a je mi dobře i tu,na tomto foru.Není to divné?Není to pokrytecké?
Jesene,díky,že mi držíš palce,některé příspěvky jsou tu opravdu podnětné,na zamyšlení,některé nemohu přijmout,tak doufám,že se je i ty pisatele naučím aspon chápat.
dobře mezi SJ,a je mi dobře i tu,na tomto foru.Není to divné?Není to pokrytecké?
Jesene,díky,že mi držíš palce,některé příspěvky jsou tu opravdu podnětné,na zamyšlení,některé nemohu přijmout,tak doufám,že se je i ty pisatele naučím aspon chápat.
Bulhar-
Poeet p?íspivku: 1064
vztah k organizaci: pomalu odcházející
Registration date: 06. 05. 11
Bulhar napsal:Wittnesi,problém bude asi ve mě,bud budu SJ se vším všady,tedy i bez těchto diskuzí,anebo bych měl dobrovolně přestat být SJ.A víš co je zvláštní,mě je
Pokud máš mezi SJ přátele a rád se s nimi stýkáš a stejně tak jsi našel přátele i zde (byť jen internetové), pak na tom přece nic divného není.
Přátele, se kterými se cítíme dobře, můžeme mít kdekoliv a je jen naše volba, koho si k sobě více pustíme a s kým chceme trávit čas.
Problém bych viděl jen v tom případě, kdybys stále považoval SJ zcela bez pochybností za jedinou a pravou organizaci a vedení SJ jako jediného Božího mluvčího, jehož výklady jsou zcela závazné a jejichž nedodržování nebo nevíra v ně je totéž jako neúcta k Bohu a jeho opatření.
Pokud bys to vnímal takto, pak bych se Tě zeptal, co tady na fóru tedy hledáš.
Pokud však si kladeš nové, organizací SJ nepovolené otázky a Tvá víra ve ,,věrného a rozvážného otroka´´začíná mít trhliny a Ty se v tom snažíš
nějak zorientovat, pak buď klidně nejen s SJ nebo zde na diskuzi, ale klidně se přátel s kým chceš i jinde, je to Tvé nezpochybnitelné právo.
A cítit pocit viny proto, že jsi zjistil, že i mimo SJ jsou mnozí upřímní křesťané, se kterými Ti může být i dobře, je jen důsledek psychologické masáže vedoucího sboru SJ, který Ti léta vštěpoval pocit, že cokoliv mimo jejich publikace nemá s křesťanstvím nic společeného.
witness-
Poeet p?íspivku: 1381
vztah k organizaci: bývalý dlouholetý starší sboru, dnes nečinný zvěstovatel neboli SJ, který již nepodává zprávu
Registration date: 31. 05. 08
Strana 3 z 3 •
1, 2, 3
Strana 3 z 3
Povolení tohoto fóra: