Vox populi

Strana 2 z 2 Previous  1, 2

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Goto down

Re: Vox populi

Příspěvek  Martin Cibulka za 24.11.09 18:55

Candy, píšeš:
Ale nesouhlasím s tebou v tvém výkladu nebo odůvodnění. Protože když si přečteš kontext nebo-li část, která zahrnuje ne jen výtažky tak si myslím, že když ap. Pavel upozorňoval na jistou "lenivost", tak nevím proč bych i já nemohl takto činit?

No, apoštol Pavel nesl tíhu vyučování těchto lenivců. Ty jsi však k tématu „Stvoření a evoluce“ nepřinesl žádné vysvětlení, ale pouze jsi vše zpochybnil, a to jak snahu těch, kdo něco chtěli osvětlit, tak samotné téma.

Kromě toho, nemyslím si, že by téma „Stvoření a evoluce“ bylo jen proto, že je podle Tebe pouhým mlékem, něčím, co si nezasluhuje pozornost (to ostatně také vyplývá z kontextu Židům 5. kapitoly). Také si troufám tvrdit, že ti, kdo mají k tomuto tématu doopravdy co říct a jsou ochotní účastnit se této diskuze, nejsou žádní lenivci, ale jsou to lidé, kteří mají na toto téma názor a zastávají k této problematice určitý postoj.

To, že i mezi nimi dochází v tomto tématu k rozepřím, není zapříčiněno jejich lenivostí, ale tím, že ani pro ty, kdo již navykli na „hutný pokrm“, nejsou v této věci jednotní. A možná právě proto je tato diskuze potřebná. Nejedná se totiž o žádné mléko, ale buď o tak hutný pokrm, že ho někteří nemohou vůbec strávit a možná ani nikdy v tomto světě nebudou schopní, nebo se jedná o problém, který není až tak podstatný pro duchovní život věřících v Ježíše Krista.

Dělá-li se tedy někomu zle, měl by se účastnit méně náročných témat. Vidí-li však, že se jedná o složitý, ale nepodstatný problém, nemusí se jej pokoušet řešit.

Martin Cibulka

Male Poeet p?íspivku: 3053
vztah k organizaci: Bývalý člen organizace SJ.
Registration date: 30. 01. 06

Zobrazit informace o autorovi http://www.apologie.wz.cz/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  candy za 25.11.09 8:11

O lenivcích psal Pavel, Já jsem v komentáři na téma "Stvoření a evoluce" o lenivostích nic nepsal, tak si těch invektiv odpusť, Martine. Vím, že se tě to mohlo dotknout, protože sám zde vystupuješ jako učitel, jen jsem chtěl uvést záznam z bible, který podporuje mou úvahu o mléku. Jistě máš pravdu, že dnes je jiná situace a ani ty ani já nejsme ap. Pavel. Nicméně nechci zabíhat v tomto tématu příliš daleko, protože chci aby toto diskuzní fórum bylo oproštěno naukovými názory, že se v kontextu objeví je přirozené, ale nezaložil jsem toto fóru s tímto apriori záměrem. :-)

Samozřejmě jsem rád, že se takto setkáváme i na tomto fóru, aspoň se mohu učit v komunikaci s tebou a ostatní mohou posoudit, jak se mi to daří. Martine, nechci se zde s tebou přít o slovíčka, naukové věci, přesto to přijímám protože i to k vzájemné komunikaci patří. Jestli se v ní chci zlepšit, tak samozřejmě se nechci vyhýbat tvým komentářům.

Přeji hezký den

candy

candy

Male Poeet p?íspivku: 600
Registration date: 04. 09. 08

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Martin Cibulka za 25.11.09 14:37

Pro Candyho:

Proč by se mě mělo něco dotknout v souvislosti s Tvou zmínkou o lenivcích? Jen proto, že zde vystupuji „jako učitel“? A o jakých invektivách to píšeš? Vždyť jsem pouze vysvětlil, že apoštol Pavel nesl tíhu toho, co a jak učil, takže měl, na rozdíl od Tebe, morální právo upozornit na jistou „lenivost“ těch, které učil. Nemyslím, že by dnes byla podstatně „jiná situace“, než tehdy. To, že nikdo z nás není apoštolem Pavlem, neznamená, že již nikdo neučí a nenese zodpovědnost za obsah a způsob svého vyučování.

Martin Cibulka

Male Poeet p?íspivku: 3053
vztah k organizaci: Bývalý člen organizace SJ.
Registration date: 30. 01. 06

Zobrazit informace o autorovi http://www.apologie.wz.cz/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  candy za 25.11.09 16:12

Jistě Martine, psal jsi to nepřímo, ale vyznělo to nebo to mohlo vyznít, že jsem to do tématu o stvoření a evoluci napsal proto, že si myslím o diskutujících, že jsou lenivci. Tak to k tomuto. Jen jsem připoměl nebo vypíchl, že ap. Pavel takové jedince nazval "lenivci" a já jsem pak dopslal, že nevím proč bych tak jako Pavel nemohl činit. Přiznávám, že to mohlo vyznít tak, že mám namysli stejně jako Pavel to o lenivcích, ale ještě jednou, můj komentář v tématu o stvoření a evoluci nebyl vyprovokován tím, že bych si o diskutujících myslel to, co si ap. Pavel myslel o některých křesťanech z židů.

Také si nemyslím, že dnes mezi námi nejsou učitelé, kteří mají odpovědnost, kterou měl i ap. Pavel. Jen s tím rozdílem, u něj to bylo jasné, u těch dnešních ukáže čas. :-)

Hezký podvečer

candy

candy

Male Poeet p?íspivku: 600
Registration date: 04. 09. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  jája za 18.12.11 12:14

Asi to patří sem. Myslím, že dneska odešel jeden z největších Čechů. Určitě je to ovlivněný tím, že i díky němu nás, 4 SJ s dvěma chartistama a jedním anarchistou pouštěli 21.12.1989 z Borů. Pane Havel, díky. Zbytek ať soudí Bůh.

jája

Poeet p?íspivku: 434
vztah k organizaci: odejitý
Registration date: 23. 10. 07

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Matěj Telam za 19.12.11 8:26

Václav Havel - zednář, aneb je to nějaké divné s tou láskou a pravdou

Link:

http://jedenacteho-zari.7x.cz/iluminati-nwo-zabavni-prumysl/vaclav-havel-zednar-aneb-je-to-2.html

Česká republika a svobodní zednáři:

Link:

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1282-ceska-republika-a-svobodni-zednari.aspx

Další souvislosti:

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/973-ceskou-politiku-ovladaji-zednari.aspx

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1074-ceskoslovensko-a-svobodni-zednari.aspx

Matěj Telam

Male Poeet p?íspivku: 183
vztah k organizaci: SJ - nyní: Fide,sed cui fidas,vide
Registration date: 07. 04. 08

Návrat nahoru Goto down

Strana 2 z 2 Previous  1, 2

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Návrat nahoru

Povolení tohoto fóra: