Mají současní svědkové Jehovovi odejít z Organizace?

Strana 28 z 32 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32  Next

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Goto down

Re: Mají současní svědkové Jehovovi odejít z Organizace?

Příspěvek  Mezek za 31.10.11 16:39

Pro Pepukrocana…

daniely napsal:Zádrhel je podle mě v tom, že SJ se při studiu se zájemcem nejprve prezentují jako jediná, pravá, Boží organizace. Vysvětlí, že jedině její nauky a výklady Bible jsou správné. Na tomto se pracuje několik měsíců. To, že má společnost pravidla jako je odevzdávání zprávy aj. se zájemce dozví až o hodně později. A to už je důkladně zpracován, takže mu ani nedojde, k čemu se zavazuje. A když ano, a nelíbí se mu to, tak jak má nevstoupit do organizace, která mu jako jediná zaručuje Boží přízeň a věčný život? Myslíš, že není třeba z toho dělat problém? (Z našeho sboru znám pár lidí, kteří své zájemce nechtěli vodit hned na shromáždění (i když se to doporučuje), aby je našimi pravidly nebo, jak píšeš ty, pokyny, neodradili.)
Pepa píše…
To je zajímavé tvrzení, se kterým jsem se ještě nesetkal. Opravdu si nemyslím, že měl být zájemce nějak zvlášť seznamován s určitými pravidly či požadavky až řekněme v pokročilých stádiích studia. Například kniha Co Bible říká řeší mnoho věcí velmi záhy. Také je pravdou, že je obvyklé, že na začátku studia (nebo spíš než k němu vůbec dojde) se řeší obvykle otázky zájemců na témata, která někdy pochytili (krev, peníze, svátky atd...). Rozhodně ty klíčové věci, například ty, které tu byly opakovaně uvedeny, jsou každému zájemci dobře jasné ještě dříve než jde vůbec na otázky na zvěstovatele.

Tak to si tady moc nerozumíme.Ty Pepo myslíš postup praktikovaný v ''současné''době a ten druhý v době 20 let nazpět,když se studovalo Můžeš žít...černobílé a potom barevné což bylo asi v r.2000 že.Já když jsem začínal tak jsem ani nevěděl s kým studuji .Zajímal mě výklad bible a tečka.Že studuji se svědkem to jsem zjistil až za tři!!!měsíce a ani to mě nevadilo.Proč,proto že jsem o této skupině neměl ani páru.Jen jsem hltal výklad písma.Kolem jména Jehova se v tu dobu na studiu chodilo jako kolem horké kaše.A tak dále.Nemá cenu se o tom dohadovat.Je to tak a v tu dobu to tak funglovalo.Ta DOPORUČENí v uvozovkách od VRO se na studium pomaloučku nenásilně nabalovalo aniž by si toho člověk všiml,že by z toho mohlo být časem břemeno.Když jsem se s něčím neztotožňoval tak mi bylo řečeno že časem až budu schopen tak to pochopím.A čas běžel rok,dva,pět,deset,patnáct až člověk našel sílu a dupnul si!!!A stal se nepokorným nemocným bratrem,který předbíhá Jehovův nebeský vůz a jiné bláboly...
Víš z Tebe sálá ta víra co sálala z Nás nějaký čas zpět.Taky jsme věřili tomu co ty a snažili se to hlásat dalším...ale nyní...
Věř že nikdo zde nechce z Tebe udělat "VOLA"každý načerpal nějaké zkušenosti a o ně se tu dělíme. AHOJ a buď v pokoji Smile

Mezek

Male Poeet p?íspivku: 161
vztah k organizaci: je to minulost...
Registration date: 15. 08. 08

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  witness za 31.10.11 20:57

daniely napsal:
Pepokrocane, už jsem nechtěla psát nic, ale tenhle příspěvek určený witnessovi mě fakt pobavil.

Obvyklý den příkladného SJ:
- přečtení denního textu s komentářem VRO
- po zaměstnání kazatelská služba nebo návštěva shromáždění, nejlépe
obojí
- příprava na služební shromáždění (publikace VRO)
- příprava na demonstrace a úkoly (publikace VRO)
- příprava na studium strážné věže (publikace VRO)
- rodinné studium (publikace VRO)
- osobní studium (Bible - překlad PNS)
- starší a služební pomocníci ještě přípravy na přednášky, pastýřské návštěvy

Opravdu běžný život křesťanů z ostatních náboženství :)

Daniely, díky, ušetřilas mi práci s vypisováním běžného dne SJ.
Je zjevné, že Pepa se asi v pokynech VRO moc nenamáhá.

Pepa se dříve zdál docela rozumný, nyní však komentuje jako zarytý zastánce, který nevidí a neslyší a všude vidí jen nečestný odpadlický útok
s neseriózní pohnutkou.
Je to nejen k pobavení, ale i ke smutku, uvážíme li, že se za VRO a SJ bije jako lev zde na fóru, které je mu u SJ od VRO jednoznačně zakázáno.

A tak si, co se týče Pepy, kladu otázku, zda
tu vůbec ještě diskutujeme s typickým SJ nebo jen s nepoctivcem, který si žije podle svého, vzal si z pohledu VRO neoprávněnou svobodu, a přitom
tu ze sebe dělá jakéhosi advokáta pro SJ a VRO a všem chce namluvit, že ta jeho svoboda je stejná jako svoboda od VRO.

Jsem si jist, že řada těch poctivých SJ by s takovým advokátem ,,vyrazila dveře´´ a hnala by ho k právnímu výboru.

witness

Male Poeet p?íspivku: 1381
vztah k organizaci: bývalý dlouholetý starší sboru, dnes nečinný zvěstovatel neboli SJ, který již nepodává zprávu
Registration date: 31. 05. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  pepakrocan za 31.10.11 22:20

witness napsal:
daniely napsal:
Pepokrocane, už jsem nechtěla psát nic, ale tenhle příspěvek určený witnessovi mě fakt pobavil.

[b]Obvyklý den příkladného SJ:
- přečtení denního textu s komentářem VRO
- po zaměstnání kazatelská služba nebo návštěva shromáždění, nejlépe
obojí
- příprava na služební shromáždění (publikace VRO)
- příprava na demonstrace a úkoly (publikace VRO)
- příprava na studium strážné věže (publikace VRO)
- rodinné studium (publikace VRO)
- osobní studium (Bible - překlad PNS)
- starší a služební pomocníci ještě přípravy na přednášky, pastýřské návštěvy

Opravdu běžný život křesťanů z ostatních náboženství Smile

Daniely, díky, ušetřilas mi práci s vypisováním běžného dne SJ.
Je zjevné, že Pepa se asi v pokynech VRO moc nenamáhá.

Jak já se tu vždy pobavím Smile Výhodu vidím v tom, že se už tolik nerozčiluju, ale opravdu se vnitřně bavím. Proč to říkám v tomto případě? "Zadání" znělo jak vypadá běžný den SJ. Výše uvedený výčet byl takto označen. A to zcela účelně a záměrně a přesto naprosto lživě. Zná snad někdo z vás jediného SJ byť toho nejaktivnějšího z nejaktivnějších, který by se věnoval všem popsaným činnostem v rámci jednoho dne? Takový svědek neexistuje a je to účelový blábol.

Jistě teď budu nařknutý z toho jak to špatně chápu a odvádím pozornost jinam od účelu. Ale toto jsou ona fakta, se kterými se tu opakovaně pracuje a jsou takto účelově a cíleně upravovány. V soupisu věcí jsou činnosti, kterým se nevěnuje SJ každý den, ale někdy jen jednou v týdnu nebo za měsíc. Proč to bylo ale uvedeno takto a ještě se k tomu další přidá jako dobře vypracovaný seznam? Jde tu skutečně o fakta nebo o vyvolaný dojem? Proč na to nikdo aktivně nenapsal, že jsou tam činnosti, kterým se ani ten nejpříkladnější svědek nevěnuje v jednom dni a proto je název "běžný den" zcela zavádějící?

witness napsal:Pepa se dříve zdál docela rozumný, nyní však komentuje jako zarytý zastánce, který nevidí a neslyší a všude vidí jen nečestný odpadlický útok
s neseriózní pohnutkou.
Je to nejen k pobavení, ale i ke smutku, uvážíme li, že se za VRO a SJ bije jako lev zde na fóru, které je mu u SJ od VRO jednoznačně zakázáno.

Všiml sis u sebe, že se poslední dobou tvé "argumenty" zúžili na osobní výpady a hodnocení mé osoby? Věcné argumenty došly?

pepakrocan

Male Poeet p?íspivku: 647
Registration date: 23. 04. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  daniely za 01.11.11 6:41

Pepokrocane, můj seznam vznikl jako reakce na tvé úsměvné tvrzení, že se den SJ liší od jiného příkladného křesťana jen v maličkostech. Vzhledem k tomu, že jsou tady současní a bývalí SJ, kteří vědí, dovolila jsem si zhustit činnosti SJ do běžného dne a nečekala jsem, že tě to tak pobouří. Tak dobře, není to běžný den, ale běžný týden příkladného SJ.

daniely

Female Poeet p?íspivku: 107
Registration date: 03. 02. 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Abbaddon za 01.11.11 7:26

Ahoj Danielo!

Já svůj den začínám tím, že jdu udělat potřebu na WC, dělal jsem to vždy, i když jsem byl činný SJ, pak jsem vždy reagoval podle svých potřeb, nikoliv podle "nařízení" řádu "Velkého bratra", který žije kdesi za mořem. Pepa vše popisuje z pohledu silně přesvědčeného SJ, já mu to neberu, kdysi jsem jednal podobně, faktem je, že NSSJ je řád v pravém slova smyslu, členové řádu mají svá pravidla, která jdou nad to, co je běžné pro prosté lidi, kteří ze denně hemží v zájmu svých povinností, neboť dobývání "chleba vezdejšího", je pro mnohé lidi tak vyčerpávající, že na každodenní postávání na nárožích nemají čas, jinak nevím, jak by to zvládli, znal jsem kdysi jednu rodinu z Milíkova, byli to sedláci, když chtěli jít na program musela část jejich rodiny vždy být doma, krávy a ovce a ostatní havěť, nemá totiž pro programy SJ pochopení, chtějí pravidelně nakrmit a podojit, což pravděpodobně "Mistři" v odbočkách neznají, neboť jejich pravidelná dávka mléka se pravidelně "vyskytuje" na stole u společné snídaně. Mnozí, kteří prošli farmami NSSJ, dobře vědí, kolik námahy stojí to, co musí vyprodukovat pro strávníky domu Bétel. Kdysi jeden "Mistr cestující" prohlásil, že chodit na statky s poselstvím je ztráta času, vysvětli proč, většinou jde o dědičné grunty, lidé si váží toho, že mohou být soběstační v potravinách, obzvláště v dnešních časech, kdy cena potravin jde vzhůru a jejich kvalita často nestojí za nic. Byl jsem často na takových gruntech ve službě, výsledek byl to, že oni Boha mají denně v srdci, když z lůna země dobývají to, co potřebují oni a druzí pro život, neboť Bohu ze srdce děkují, že jim dopřává této výsady takto žít, je jim celkem zbytečné vysvětlovat něco o nějakém "studiu pomocí publikace". Nejsou to žádní hlupáci, ale jejich priority jsou nastaveny jinak. Z dětství si pamatuji, že v padesátých a šedesátých létech dožívající sedláci byli všichni velice hluboce věřící lidé, viděli Boží milost denně kolem sebe. Náboženství NSSJ je pro městské lidi, kteří si odpracují svých osm hodin a co potom, že. To je živná půda pro SJ a jejich úspěšný "lov" nových členů "řádu NSSJ". Jak je známo, řády mají svá interní pravidla, kdo chce v takovém řádu být, musí je doržovat, ať se mu líbí, nebo nelíbí, často je to v těchto řádech nad rámec běžných křesťanských povinností, která vyplývají z toho, co učil Kristus. Proto si myslím, že je třeba SJ nechat svému osudu, čas ukáže jak dalece to jsou křesťané postaveni lásce, milosrdenství, pochopení, toleranci, atd. Příkladem je Izrael, byl to smluvní národ, který žil podle jistých pravidel stanovených Tórou, a přesto došlo k jejich ponížení v sedmdesátých létech prvního století, čas ukázal, že zákon je neučinil svobodnými, neboť neochopili jeho smysl. Tak to je i s tzv. křesťanskými společestvy, která se oddělila od zavedených, tradičních církví, doufajíc, že záchrana přijde skrze jejich horlivost, což, jak ukazuje čas, není tak docela pravda. Gamaliel ve skutcích jasně řekl, když zmiňoval sektářství tehdejší doby, nechte je být. Myslím, že to platí dodnes, každý z nás má Bohem dané svědomí, které nám naše srdce nasměřuje tam, jak to naše osobní podmínky života vyžadují.

S pozdravem - Abbaddon

Abbaddon

Male Poeet p?íspivku: 80
vztah k organizaci: bývalý CD
Registration date: 08. 11. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  yxoxs za 01.11.11 7:30

Přátelé.

Obdivuji pepovu víru v to, že ví jak se všichni cca z 7 mil. SJ chovají každý den, opravdu, taky se dobře bavím!

Pepo, když jsem byl tak zblbnutý jako ty, cca asi tak před 10 - 15 lety, tak jsem byl do toho vtažen natolik, že jsem o ničem jiném neuvažoval a přemýšlel jsem, kudy jsem chodil, jak bych našel příležitost mluvit s druhými o Jehovovi atd. Tak si prosím odpusť, že to, co tu bylo uvedeno, je blábol. Možná si odpovídáš sám sobě, ale to je problém tvůj, ne všech SJ, ale co si dovoluji takto argumentovat, vždyť jsi ukázal, že jsem lhář, a já nemám takový přehled o "všech" SJ, jako ty.

Je mi tě upřímně líto, pepo!

yxoxs

Male Poeet p?íspivku: 1770
Registration date: 21. 03. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  yxoxs za 01.11.11 7:36

Přátelé.

Ahoj Abbaddone, jsou to ti, u kterých Gerhard N. pravidelně odebíral mléko, máslo a tvaroh, a měl z toho celkem výnosný zisk? Jeho okolnosti smrti jsou taky celkem zajímavé, ale to je na jinou diskusi, že? :-) nebo :-(

yxoxs

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Abbaddon za 01.11.11 7:43

On jezdil do Haťí pro mléko a ostatní produkty, co se týče jeho smrti, tak jen vím od Valčuchové /byla u zásahu/, že to byla náhlá srdeční příhoda, kde oživování nemělo smysl, oživovali jej asi 30 min. To by bylo na dlouhé povídání.

Abbaddon

Naposledy upravil Abbaddon dne 01.11.11 16:02, celkově upraveno 1 krát

Abbaddon

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  yxoxs za 01.11.11 8:05

Přesně tak, hodně z nás si jeho smrt spojovala s jeho machinacemi ohledně přestavby v Porubském sále bytu pro KD. Ale možná se mýlím, je to v Božích rukou, že?

yxoxs

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  witness za 01.11.11 16:55

pepakrocan napsal:
V soupisu věcí jsou činnosti, kterým se nevěnuje SJ každý den, ale někdy jen jednou v týdnu nebo za měsíc.

To máš jistě pravdu, ale z těchto činností vyplývá slušná denní zátěž, aspoň pro toho, kdo na rozdíl od Tebe bere své náboženství jako SJ vážně.
witness napsal:Pepa se dříve zdál docela rozumný, nyní však komentuje jako zarytý zastánce, který nevidí a neslyší a všude vidí jen nečestný odpadlický útok s neseriózní pohnutkou.

Všiml sis u sebe, že se poslední dobou tvé "argumenty" zúžili na osobní výpady a hodnocení mé osoby? Věcné argumenty došly?

Ty v mém komentáři nevidíš žádné argumenty pro sebe k zamyšlení?
To je mi Tě fakt líto.
daniely napsal:
Vzhledem k tomu, že jsou tady současní a bývalí SJ, kteří vědí, dovolila jsem si zhustit činnosti SJ do běžného dne a nečekala jsem, že tě to tak pobouří. Tak dobře, není to běžný den, ale běžný týden příkladného SJ.

Daniely, ještě žes to tak napsala, jinak by Pepa neměl co odpovědět, Tvůj výčet činností a smysl, se kterým jsi to psala, Pepa také vidět mohl.
Nešlo ani tak co a kdy, ale Tvůj seznam jsem chápal jako ukázku povinností, které SJ v životě provázejí nějakým způsobem každý den, a v tomto duchu to Pepa také mohl pochopit.
Ale chápu ho, že využil toho, že to ve skutečnosti nejsou činnosti za jeden den a na to se soustředil, aby měl vůbec co odpovědět.
Ducha Tvého komentáře však asi nechtěl pochopit.

witness

Male Poeet p?íspivku: 1381
vztah k organizaci: bývalý dlouholetý starší sboru, dnes nečinný zvěstovatel neboli SJ, který již nepodává zprávu
Registration date: 31. 05. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Matěj Telam za 03.11.11 7:21

Zdravím, o mrtvých jen dobře, ale Gerharda N. jsem měl tu čest také zažít, pěknej ranař, prostě mám na něj negativní vzpomínky, promiňte, má-li někdo jiné zážitky.

Matěj Telam

Male Poeet p?íspivku: 183
vztah k organizaci: SJ - nyní: Fide,sed cui fidas,vide
Registration date: 07. 04. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Abbaddon za 03.11.11 7:43

Ahoj Matěji!

Kdysi jsem byl za svědka na svadbě jednoho br. z Ostravy, je to více než 30 let, tehdy tuto svadbu organizoval. Celkem to šlo, těch tzv. teo činností tam nebylo moc, bylo to za "komančů", tak se brzdil, ale po revoluci změnil tvář na tvrďáka, byl neústupný. Já vím, že dokonce byl za "pravdu" ve vězení, bylo to v souvislosti s odhalením tiskárny ve Velké Polomi. Dokonce mu bylo stb navrženo, aby se vystěhoval do Německa. Stejně tvrdá a neústupná je Damaris, jeho dcera, diky své povaze, neustála své manželství a velmi brzy po svadbě se rozvedla. No, ono by toho bylo hodně, měl jsem možnost s ním spolupracovat, tak jsem ho trochu poznal. Byl jsem kdysi na jednom jím organizovaném "společenství" pro CD, celkem to šlo, tam se jevil jako velice zábavný člověk.

Abbaddon Very Happy

Abbaddon

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  yxoxs za 03.11.11 9:05

Přátelé.

Přesně tak, kluci. Byl i celkem společenský, ale například, když se pořádaly sjezdy, měl na starost dopravu, přišel jeden natěšenej mladej bráška, ale měl bradku, spíš chmýří, nekompromisně ho poslal domů, nebo že nemůže být na parkovišti!? Jeho známá fráze na vousy obecně: "vousy nosí nimrodi-myslivci", tím naznačil, že mají něco společného s Nimrodem, a bylo vymalováno, asi tak. :-)
Damaris znám a zažil jsem ji taky párkrát, měla být spíš kluk, ale to je její problém. Teď když se vidíme, tak se ke mně nezná, ale už jsem dávno za vodou, tak to přecházím.

yxoxs

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  transylvánec za 22.04.12 11:43

UŽ JEN TENTO NÁMĚT SVĚDČÍ O DÉMONSKÉM KVÍLENÍ A NAPROSTÉM ZHROUCENÍ DUCHA.

NENÍ PROČ ODEJÍT A NENÍ KAM ODEJÍT.

transylvánec

Male Poeet p?íspivku: 279
vztah k organizaci: jediná pravá náboženská organizace na světě
Registration date: 17. 03. 12

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  zbysek za 22.04.12 13:17

transylvánec napsal:NENÍ PROČ ODEJÍT A NENÍ KAM ODEJÍT.

To souhlasí, protože je to celé jinak:

Jan 6:67  Ježíš řekl Dvanácti: „I vy chcete odejít?“
68  Šimon Petr mu odpověděl: „Pane, ke komu půjdeme? Máš slova věčného života

A ke komu? No přece k Ježíši Kristu, ke komu jinému?

zbysek

Male Poeet p?íspivku: 3168
vztah k organizaci: bývalý - 6 let
Registration date: 16. 02. 08

Návrat nahoru Goto down

Strana 28 z 32 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32  Next

Zobrazit předchozí téma Zobrazit následující téma Návrat nahoru

Povolení tohoto fóra: