Má se dnes kázat dobrá zpráva o Království?
Strana 9 z 15 • Share •
Strana 9 z 15 •
1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 
Re: Má se dnes kázat dobrá zpráva o Království?
Dobře jsi to vyjádřila Melisso,
diskusi ani moc nesleduju, ale ten úryvek "Pepy" ukazuje opravdu spíše ospravedlnění ze skutků. Je to však Bůh, který v nás působí "chtění i činění" dobrých věcí, poslušnost, z nás to skutečně není.
diskusi ani moc nesleduju, ale ten úryvek "Pepy" ukazuje opravdu spíše ospravedlnění ze skutků. Je to však Bůh, který v nás působí "chtění i činění" dobrých věcí, poslušnost, z nás to skutečně není.

kovboj- Poeet p?íspivku: 389
Registration date: 20. 04. 08
To yxoxs:
"Brzy" ve smyslu našich dní vzhledem ke stavu světa ve kterém žijeme. Např. podle Mat. 24 nebo 2. Tim 3 kap. se v dnešní době plní většina předpověděných znaků - to ukazuje na to, že onen předpověděný konec nemůže být nekonečně daleko. I řada skeptiků dnes uznává, že se dějí věci, které nikdy k vidění nebyly.
Pochopitelně, že mezi tím tvorstvem jsou jak ti věrní, kteří žili dávno před JK tak jeho současníci i dnešní Boží věrní služebníci, kteří si říkají křesťané. Pokyny pro všechny jsou stejné. Jen někteří z nich obdrželi povolání k nebeskému životu a podílnictví na spoluvládcovství v Božím Království, v tom nevidím žádný rozpor.
To yxoxs + zbysek k pasáži Jan 6:53-58:
Tak trochu stále dokola... Ke komu JK mluvil v této pasáži? Ježíš "jim" řekl... Byly to jeho nejbližší učedníci a mluvil k nim soukromě jako ke skupině vyvolených, svatých. Pak chápu tento pokyn jako pro ně osobně, jako pro vzorek reprezentující tuto skupinu. Ti kteří od svatého ducha cítí povolání k nebeskému životu a zároveň k podílnictví na vládě s JK v Božím Království samozřejmě tento pokyn chápou na sebe osobně. Je logické, že pro ně jako vyvolené jiná alternativa nebyla, proto kdyby neuposlechli tento konkrétní pokyn - jíst chléb a pít víno jako symboly těla a krve JK - neměli by žádnou naději. Tato úmluva se tedy týká těchto vyvolených mezi které se nepočítám, proto nepřijímám zmíněné symboly.
To Melissa + kovboj:
Trápí mě tvé rozhořčení nad tím když se někdo zmíní o tom, že součástí křesťanského života je snaha uplatňovat určité pokyny.
Matouš 22:36-38 - „Mistře, které je největší přikázání v Zákoně?“ Ježíš mu řekl: „‚Miluj Hospodina, svého Boha, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí.‘ To je první a největší přikázání
1. Jana 5:3 - Láska k Bohu je v tom, abychom plnili jeho přikázání
(oba citáty viz: http://online.bible21.cz)
Tvé tvrzení:
je silně, ale silně alibistické. Podle toho si tedy každý může dělat v podstatě co chce a vlastně se ani nemusí příliš snažit být lepším člověk, stačí když věří, že ho JK vykoupí. Trochu mi to připomíná kázání z mnoha církví kdy za jakýkoli hřích stačí pár "otčenášů" a vše je v pohodě. Kdepak, Bůh vyžaduje poslušnost:
1. Sam. 15:22 - Samuel tehdy prohlásil: „Těší snad Hospodina zápaly a oběti, jako když ho někdo poslušností ctí? Poslouchat je lepší nežli obětovat, věnovat mu pozornost je nad tuk beraní.
Pepokrocane, jen k tomu "(brzy)", bych se chtěl zeptat, to jsi popisoval očekávání prvních učedníků Krista Ježíše z prvního století, nebo jakou dobu si mám pod tím "(brzy)" představit?
"Brzy" ve smyslu našich dní vzhledem ke stavu světa ve kterém žijeme. Např. podle Mat. 24 nebo 2. Tim 3 kap. se v dnešní době plní většina předpověděných znaků - to ukazuje na to, že onen předpověděný konec nemůže být nekonečně daleko. I řada skeptiků dnes uznává, že se dějí věci, které nikdy k vidění nebyly.
Pepokrocane, prosím jak vidíš ve světle Kristova učení, jsou mezi tvorstvem, o kterém jsi psal, také nějací křesťané, nebo souhlasíš s NZ a Pánem Kristem a jeho apoštoly, že těmi syny-svatými Nevyše Postaveného, jsou všichni ti, kteří přijali Krista za svého vykupitele a dle jeho vzoru či příkazu, přijímají jeho krev a jeho tělo, protože ti, kteří to nečiní nebudou žít věčně?
Pochopitelně, že mezi tím tvorstvem jsou jak ti věrní, kteří žili dávno před JK tak jeho současníci i dnešní Boží věrní služebníci, kteří si říkají křesťané. Pokyny pro všechny jsou stejné. Jen někteří z nich obdrželi povolání k nebeskému životu a podílnictví na spoluvládcovství v Božím Království, v tom nevidím žádný rozpor.
To yxoxs + zbysek k pasáži Jan 6:53-58:
Takže já mám otázku, zda se pepakrocan považuje za křesťana. Pokud ano, pak mě zajímá, zda jí chléb a pije víno na připomínku Kristovy smrti. Pokud tak nečiní - proč???
Tak trochu stále dokola... Ke komu JK mluvil v této pasáži? Ježíš "jim" řekl... Byly to jeho nejbližší učedníci a mluvil k nim soukromě jako ke skupině vyvolených, svatých. Pak chápu tento pokyn jako pro ně osobně, jako pro vzorek reprezentující tuto skupinu. Ti kteří od svatého ducha cítí povolání k nebeskému životu a zároveň k podílnictví na vládě s JK v Božím Království samozřejmě tento pokyn chápou na sebe osobně. Je logické, že pro ně jako vyvolené jiná alternativa nebyla, proto kdyby neuposlechli tento konkrétní pokyn - jíst chléb a pít víno jako symboly těla a krve JK - neměli by žádnou naději. Tato úmluva se tedy týká těchto vyvolených mezi které se nepočítám, proto nepřijímám zmíněné symboly.
To Melissa + kovboj:
Křesťané jsou ospravedlněni už tím, že věří, že je to Boží syn a má moc odpouštět hříchy.
Trápí mě tvé rozhořčení nad tím když se někdo zmíní o tom, že součástí křesťanského života je snaha uplatňovat určité pokyny.
Matouš 22:36-38 - „Mistře, které je největší přikázání v Zákoně?“ Ježíš mu řekl: „‚Miluj Hospodina, svého Boha, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí.‘ To je první a největší přikázání
1. Jana 5:3 - Láska k Bohu je v tom, abychom plnili jeho přikázání
(oba citáty viz: http://online.bible21.cz)
Tvé tvrzení:
Vzhledem k tomu, že svou vlastní silou nejsme nikdy schopni Krista napodobit, nejsme schopni takto získat boží schválení. Křesťané jsou ospravedlněni už tím, že věří, že je to Boží syn a má moc odpouštět hříchy.
je silně, ale silně alibistické. Podle toho si tedy každý může dělat v podstatě co chce a vlastně se ani nemusí příliš snažit být lepším člověk, stačí když věří, že ho JK vykoupí. Trochu mi to připomíná kázání z mnoha církví kdy za jakýkoli hřích stačí pár "otčenášů" a vše je v pohodě. Kdepak, Bůh vyžaduje poslušnost:
1. Sam. 15:22 - Samuel tehdy prohlásil: „Těší snad Hospodina zápaly a oběti, jako když ho někdo poslušností ctí? Poslouchat je lepší nežli obětovat, věnovat mu pozornost je nad tuk beraní.
pepakrocan-
Poeet p?íspivku: 647
Registration date: 23. 04. 09
pepakrocan napsal:To yxoxs + zbysek k pasáži Jan 6:53-58:
Tys to vůbec nečetl!
Proto se ptám, jak se můžeš považovat za křesťana, když nejíš tělo a nepiješ krev? Ty se vlastně dobrovolně necháváš odsoudit k smrti. Je to dost smutné, že ač jistě pilně studuješ Bibli, taková zásadní věc ti unikla.
zbysek-
Poeet p?íspivku: 3168
vztah k organizaci: bývalý - 6 let
Registration date: 16. 02. 08
Zdravím všechny.
Pepokrocane, chápu tvé rozpaky nad tím, když začínáš poznávat, dokonce ve vlastní bibli i v překladu od WTS PNS, že co učí neodpovídá biblickému záznamu.
Přidám se ke Zbyňďovi a cituji pasáž z Janova evangelia, prosím pokus se nám ukázat tu část textu, která potvrzuje tvé tvrzení o tém, že to říkal jen svým nejbližším vyvoleným, díky. :
Jak je patrné z reakcí Židů (zvýrazněno), nebyli s Ježíšem jen jeho vyvolení, že?
------------
Opět, Pepokrocane, jsi obětí vlivu skupiny lidí, kteří nerespektují tento Ježíšův výrok:
Pepokrocane, chápu tvé rozpaky nad tím, když začínáš poznávat, dokonce ve vlastní bibli i v překladu od WTS PNS, že co učí neodpovídá biblickému záznamu.
Přidám se ke Zbyňďovi a cituji pasáž z Janova evangelia, prosím pokus se nám ukázat tu část textu, která potvrzuje tvé tvrzení o tém, že to říkal jen svým nejbližším vyvoleným, díky. :
Jan 6, 22Druhého dne si zástup, který zůstal na protějším břehu jezera, uvědomil, že tam byla jen jediná loďka a že Ježíš na ni nenastoupil se svými učedníky, ale ti odpluli sami. 23(Od Tiberiady ovšem připluly jiné loďky blízko k tomu místu, kde jedli chléb, když Pán vzdal díky.) 24Když tedy zástup uviděl, že tam Ježíš ani jeho učedníci nejsou, nastoupili i oni do loděk a přijeli do Kafarnaum, kde hledali Ježíše.
25Když ho pak našli na druhém břehu jezera, ptali se ho: „Rabbi, kdy ses sem dostal?“
26Ježíš jim odpověděl: „Amen, amen, říkám vám: Nehledáte mě proto, že jste viděli zázraky, ale že jste jedli ty chleby a byli jste nasyceni. 27Neusilujte o pomíjející pokrm, ale o pokrm, který zůstává k věčnému životu, který vám dá Syn člověka. Na něj totiž Bůh Otec vtiskl svou pečeť.“
28„Co máme dělat, abychom konali Boží skutky?“ zeptali se ho.
29Ježíš jim odpověděl: „Toto je ten Boží skutek – abyste věřili v toho, kterého on poslal.“
30„Jaký zázrak uděláš, abychom ho viděli a uvěřili ti?“ zeptali se ho. „Co děláš? 31Naši otcové jedli na poušti manu, jak je psáno: ‚Dal jim jíst chléb z nebe.‘“
32Ježíš jim odpověděl: „Amen, amen, říkám vám: Ten chléb z nebe vám nedal Mojžíš. Můj Otec vám dává ten pravý chléb z nebe. 33Boží chléb je ten, který sestupuje z nebe a dává život světu.“
34„Pane, dávej nám ten chléb vždycky,“ řekli mu.
35Ježíš jim odpověděl: „Já jsem chléb života. Kdo přichází ke mně, nebude nikdy hladovět; kdo věří ve mě, nebude nikdy žíznit. 36Ale jak jsem vám řekl: I když jste mě viděli, nevěříte. 37Všichni, které mi Otec dává, přijdou ke mně; a toho, kdo ke mně přichází, jistě nevyženu ven. 38Sestoupil jsem z nebe, ne abych konal svou vůli, ale vůli Toho, který mě poslal. 39A toto je vůle Toho, který mě poslal – abych nikoho z těch, které mi dal, neztratil, ale vzkřísil je v poslední den. 40Neboť toto je vůle mého Otce, který mě poslal – aby každý, kdo vidí Syna a věří v něho, měl věčný život. A já ho vzkřísím v poslední den.“
41Židé pak na něj reptali, že řekl: „Já jsem ten chléb, který sestoupil z nebe.“ 42Říkali: „Není to snad ten Ježíš, syn Josefův? Jeho otce i matku známe; jak tedy může říkat: ‚Sestoupil jsem z nebe‘?“
43„Přestaňte spolu reptat!“ odpověděl jim Ježíš. 44„Nikdo ke mně nemůže přijít, pokud ho nepřitáhne můj Otec, který mě poslal; já ho pak vzkřísím v poslední den. 45V Prorocích je psáno: ‚A budou všichni vyučeni od Boha.‘ Každý, kdo slyší Otce a učí se od něj, přichází ke mně. 46Ne že by někdo viděl Otce; jediný, kdo viděl Otce, je ten, který je od Boha.
47Amen, amen, říkám vám: Kdo věří, má věčný život. 48Já jsem chléb života. 49Vaši otcové jedli na poušti manu, a zemřeli. 50Toto je ten chléb sestupující z nebe, aby ten, kdo z něj jí, nezemřel. 51Já jsem ten živý chléb, který sestoupil z nebe. Kdokoli by ten chléb jedl, bude žít navěky. Chléb, který dám já, je mé tělo, které dám za život světa.“
52Židé se mezi sebou začali hádat: „Jak nám tenhle může dát jíst své tělo?“
53Ježíš jim ale řekl: „Amen, amen, říkám vám: Nebudete-li jíst tělo Syna člověka a pít jeho krev, nemáte v sobě život. 54Kdo jí mé tělo a pije mou krev, má věčný život a já ho vzkřísím v poslední den. 55Mé tělo je opravdu pokrm a má krev je opravdu nápoj. 56Kdo jí mé tělo a pije mou krev, zůstává ve mně a já v něm. 57Jako mě poslal živý Otec a já žiji skrze Otce, tak ten, kdo jí mne, bude žít skrze mě. 58Toto je ten chléb, který sestoupil z nebe. Ne jako když otcové jedli manu, a zemřeli. Kdo jí tento chléb, bude žít navěky.“
59Toto vše řekl, když učil v synagoze v Kafarnaum.
Jak je patrné z reakcí Židů (zvýrazněno), nebyli s Ježíšem jen jeho vyvolení, že?
------------
Opět, Pepokrocane, jsi obětí vlivu skupiny lidí, kteří nerespektují tento Ježíšův výrok:
Chápu, a je to přirozené a logické, že člověk puzený Boží láskou, je znepokojen a není mu lhostejné co se kolem něj děje a chtěl by aby se to vše už změnilo dle Boží vůle. Ani učeníci Krista Ježíše nebyli vyjímkou, ale přesto Syn-Ježíš nemohl jinak než jak reagoval. Soukromě mě to může štvát a chtěl bych aby to bylo už už, ale nemohu tuto mou touhu zahrnout do naukového dogmatu, tím bych se stavěl nad Syna a jeho výrok viz Matouš 24. kapitola. A to není ojedinělý případ kdy VRO jde nad to, co je psáno. Je mi to líto, ale čím dříve to pochopíme, tím dříve budeme osvobozeni od nepravd, lží a doměnek. Já věřím a jsem smířen s tím a také spokojen, že jakokoli to dopadne se mnou tak to přijmu, nic jiného s tím neudělám i kdybych se na hlavu stavěl.Matouš 24, 36Ten den a hodinu však nikdo nezná – ani nebeští andělé, ani Syn – jedině sám můj Otec.
yxoxs-
Poeet p?íspivku: 1770
Registration date: 21. 03. 10
Má se dnes kázat dobrá zpráva?
pepakrocan napsal:
Milý pepakrocane. Potřeba vyhlížení příchodu J.K. a konečného urovnání i tady na Zemi je nezpochybnitelná. Ovšem nepřehlížej prosím zneužití tohoto očekávání v minulosti. Podívej se, jak jednoznačně a časově s jistotou hovořil soudce Rutherford o konci v knize Harfa Boží. Jaké důkazy předkládal k roku 1874, jako roku neviditelné přítomnosti J.K. v nebesích. Konec může být daleko, jak se ukázalo na případě křesťanů v 1.stol. Dnes je to již 20 století. Věřím, že z jejich pohledu to muselo být nekonečně daleko, jak ty píšeš. Přesto o tom mluvili jako by to mělo přijít zítra.
Jistě není špatně se těšit na ukončení špatných poměrů na Zemi, ale křesťan by měl žít tak, aby se neměl zač stydět, kdyby to přišlo zítra, ale zároveň by se neměl upínat k nějaké době nebo datu. Falešných proroctví a dojmů z nejhoršího období, ve kterém právě žijeme již bylo v dějinách dost.
To, že se dějí věci, které nikdy k vidění nebyly, není jednoznačným důkazem, že žijeme v posledních dnech. To, že máme mobily je důkazem vědeckého pokroku. A co se týká špatností lidstva, dnes nepotkáváš na ulici malé dítě se žlutou hvězdou na kabátě, protože má zakázáno chodit po chodníku. Ani nestojíš frontu na polévku, abys neumřel jako za krize za 1.republiky.
pepakrocan napsal:Tvé tvrzení:
Vzhledem k tomu, že svou vlastní silou nejsme nikdy schopni Krista napodobit, nejsme schopni takto získat boží schválení. Křesťané jsou ospravedlněni už tím, že věří, že je to Boží syn a má moc odpouštět hříchy.
Zde bych se skutečně pepakrocane pozastavil nad myšlením, které nám bylo vštěpováno, ale které J.K. neučí. V podstatě poselství NZ říká: "Uvěř ve vykoupení Mesiáše a tvé hříchy jsou ti odpuštěny, uvědom si, že jsi hříšný a svou snahou činit dobré skutky nejsi schopen před Bohem obstát, již nehřeš. Velkým utrpením J.K. jsi byl vykoupen a osvobozen od zotročujícího závazku Zákona. Je dán Nový zákon. Miluj svého Boha a svého bližního. Je to zákon lásky. Budešli podle něj žít, tvé ocenění smrti J.K., která nebyla vůbec laciná a tvé srdce tě bude samo pudit k tomu, abys nehřešil. A žádná stará nebo v budoucnu nově vytvořená sestava pokynů, nařízení a zákonů tě nezachrání, pokud nebudeš dělat dobré skutky na základě lásky vycházející z tvého srdce". Snad jsem to vystihl, nevím. Tak tomu rozumím ve světle NZ. Zvaž prosím text z Řím 5. a 6. kap. Možná konkrétně z 6.kap. :
15 Co [z toho] vyplývá? Máme zhřešit, protože nejsme pod zákonem, ale pod nezaslouženou laskavostí? Kéž se to nikdy nestane! 16 Nevíte, že předkládáte-li se někomu jako otroci, abyste ho poslouchali, jste jeho otroci, protože ho posloucháte, buď hříchu s vyhlídkou na smrt, nebo poslušnosti s vyhlídkou na spravedlnost? 17 Ale díky Bohu, že jste byli otroky hříchu, ale ze srdce jste poslechli ten způsob učení, jemuž jste byli předáni. 18 Ano, jelikož jste byli osvobozeni od hříchu, stali jste se otroky spravedlnosti. 19 Kvůli slabosti vašeho těla mluvím v lidských pojmech: vždyť stejně jak jste předkládali své údy jako otroky nečistotě a nezákonnosti s vyhlídkou na nezákonnost, tak nyní předkládejte své údy jako otroky spravedlnosti s vyhlídkou na svatost. 20 Když jste totiž byli otroky hříchu, byli jste svobodní, pokud jde o spravedlnost.
21 Jaké tedy bylo ovoce, které jste tehdy mívali? Věci, za něž se nyní stydíte. Konec těch věcí je totiž smrt. 22 Nyní však, protože jste byli osvobozeni od hříchu, ale stali jste se otroky Boha, máte své ovoce ke svatosti a nakonec věčný život. 23 Mzda, kterou platí hřích, je totiž smrt, ale dar, který dává Bůh, je věčný život skrze Krista Ježíše, našeho Pána
Jesen-
Poeet p?íspivku: 484
vztah k organizaci: odešel od lidské organizace SJ, v duchu ne od jejích obětí
Registration date: 06. 01. 09
Podle těchto textů nemá být nikdy planeta Země zničena.
Kazatel 1:4 - Jedno pokolení přichází a jiné odchází; ale země zůstává až na neurčitý čas.
Žalm 104:5 - Založil zemi na jejích stanovených místech; nebude přivedena k potácení na neurčitý čas, nebo navždy.
Abych řekl pravdu Pepo, docela se mi líbí, že se snažíš argumentovat biblicky a obhájit tak základní teze učení SJ. Jedna z nich je, že Země navždy zůstane a proto nemůže být zničena, stvořena úplně znovu a má tedy být, podle SJ, domovem spasených. Na podporu "věčnosti" Země jsi uvedl dva verše, zkusme se na ně podívat, použiji ČEP a KB:
Pokolení odchází, pokolení přichází, ale země stále trvá. Kaz 1:4
Věk pomíjí, a jiný věk nastává, ačkoli země na věky trvá.
Nevím, jak Ty, ale já v tomto úvodním textu knihy vidím pouze konstatování autora, že se na Zemi střídají pokolení a země "trvá"(přítomný čas).Trošku se mi sice zdá, že je v překladu NS posunut malinko význam "zůstávání", ale i tak je to dost podobné. Autor knihy neřešil, zda bude jednou "nová" země, zabýval se předně námětem knihy-pomíjivostí "pachtění" a smyslem života.
Úvodní část verše hovoří o střídání pokolení, kdybychom to chtěli vztáhnout i na "pozemský ráj", jak je představen vkrásných publikacích SJ, jak to s pokoleními bude?
Zemi jsi založil na pilířích, aby se nehnula navěky a navždy.Ž 104:5
Založil zemi na sloupích jejich, tak že se nepohne na věky věků. KB
Na první pohled je zřejmé, že je mezi překlady rozdíl, ČEP tam vkládá slůvko "aby", zatímco kraličtí mají v druhé části jinou formulaci. Řešení bych viděl v kontextu a také v použité formě vyjádření.
Halíš se světlem jak pláštěm, rozpínáš nebesa jako stanovou plachtu. Mezi vodami si kleneš síně, z mračen si vůz činíš a vznášíš se na perutích větru...Propastnou tůň jsi přikryl jako šatem
Co tím chtěl autor žalmu, v tomto případě skutečně "básník" říci? Že jsou mezi vodami síně? Že je moře přikryto pláštěm? Nebo má Země pilíře?
Diskuse je ale předně o "na věky věků" či "věčnost". Že toto spojení nemusí vždy vyjadřovat trvalý stav je patrno třeba z těchto textů:
1.Jestliže napravíte své cesty ..pak vás nechám..v zemi.. na věky věků. Jer 7:7 (věčnost obývání zaslíbené země byla tedy podmíněna)
Prohlásil jsem sice, že tvůj dům a tvůj rod budou přede mnou konat svůj úřad věčně. Ale nyní je toto Hospodinův výrok: Jsem toho dalek!
1.Sam 2:30 (jak je vidět, Bůh může věčnou platnost změnit !)
jsou nám výstražným příkladem trestu věčného ohně. Juda 7
(že by ještě za Judy hořel v Sodomě oheň?)
V bibli je více takových textů, je potřeba zohledňovat kontext, formu vyjádření a kdo ovládá biblické jazyky, posoudí i gramatickou přesnost překladu.
2.Navíc jsou v bibli také verše, které hovoří o zániku Země:
Země se rozlomí, země se rozkymácí, země se rozpadne.
Země se rozvrávorá, bude jak opilec, bude se zmítat jako budka. Dolehne na ni její nevěrnost, i padne a už nepovstane. Iz 24:19.20
Týmž slovem jsou udržována nynější nebesa a země, dokud nebudou zničena ohněm; Bůh je ponechal jen do dne soudu 2.Pe 3:7
3.a do třetice jsou v Písmu texty o stvoření nové Země a i jiných věcí(nebe, nepřipomínání starého atd.)
stvořím nová nebesa a novou zemi. Věci minulé nebudou připomínány, nevstoupí na mysl. Iz 65:17(nehovoří o zániku, ale o stvoření nové země)
nová nebesa a nová země, které učiním Iz 66:22
Z těchto důvodů se domnívám, že je dostatek důvodů pro víru, že Bůh je svrchovaný a naše pojetí věčnosti ho neomezuje, může své "věčné" dílo přebudovat či dokonce zničit a znovustvořit. Důležitou podmínkou "věčnosti", zvláště spojenou s člověkem, je podmíněnost, která je závislá na poslušnosti člověka.
Protože naše stará "dobrá" matička Země je spojena s dějinami hříchu,je to doslova prostředí hříchu, Bůh říká, že ji stvoří znovu. Zdá se, že to bude opravdu "zbrusu" nová Země, než vylepšená stará. Navíc to bude pouze jeho dílo a o lidské aktivitě v této věci bible nic neví(čištění moří, půdy).
Měj se a rád uvítám Tvoji reakci.

podle pepykrocana ...Neuměl bych logicky obhájit jiné vysvětlení než že jedna skupina - vyvolení, Boží děti a svatí Nejvýše postaveného, kteří se mají podílet na kralování spolu s JK - má určité požehnání a svěřené úkoly od Boha. Pak tu vidím druhou skupinu - tvorstvo, národy ze všech lidí, jazyků a národů, skupinu, která má poslouchat dosazeného krále spolu s vládnoucími svatými, Božími dětmi - a která dychtivě vyhlíží až se v plné míře tito Boží synové zjeví a dále se těší na to až budou osvobozeni ze zkaženosti (= budou vykoupeni z hříšného stavu a přivedeni k dokonalosti)
Už vím, co mi na této představě "ráje " nesedí. Navzdory veškerému slibovanému luxusu to opravdu není žádný ráj, je to prostě takové velké nápravné zařízení - kriminál. Tam obstojí jen přizpůsobiví a poslušní. Ale Kristus učil o svobodě, o ulehčení od všech břemen,o světle, o vodě živé... za ním mají jít ti, co se plahočí, u něj najdou osvěžení. A to je to, čím vládne lidem - přitahuje je svou láskou a soucitem. A tak se stává jejich králem, vládcem, protože jdou za ním, každá myšlenka a skutek je hodnocena ve světle poznání Krista. Nečekají, až jim někdo jiný řekne, co všechno musí dělat.
Už vím, co mi na této představě "ráje " nesedí. Navzdory veškerému slibovanému luxusu to opravdu není žádný ráj, je to prostě takové velké nápravné zařízení - kriminál. Tam obstojí jen přizpůsobiví a poslušní. Ale Kristus učil o svobodě, o ulehčení od všech břemen,o světle, o vodě živé... za ním mají jít ti, co se plahočí, u něj najdou osvěžení. A to je to, čím vládne lidem - přitahuje je svou láskou a soucitem. A tak se stává jejich králem, vládcem, protože jdou za ním, každá myšlenka a skutek je hodnocena ve světle poznání Krista. Nečekají, až jim někdo jiný řekne, co všechno musí dělat.
Melissa-
Poeet p?íspivku: 195
Registration date: 04. 11. 08
Už vím, co mi na této představě "ráje " nesedí. Navzdory veškerému slibovanému luxusu to opravdu není žádný ráj, je to prostě takové velké nápravné zařízení - kriminál. Tam obstojí jen přizpůsobiví a poslušní.
Kdysi jsem se jednoho SJ ptal, jak to tedy bude s hříchem na "nové zemi"(v miléniu). Odpověděl, že, kdo zhřeší, tak prostě "zmizne", přestane existovat...zdá se mi to dost naivní a vzhledem k tomu, že naše mysl "vyrábí" hříšné myšlenky jak na běžícím pásu, odhaduji životnost těch, co dostanou druhou šanci pouze na pár sekund.
Vykoupení, nabízené Kristem tedy zřejmě nestačí a je potřeba "sekat dobrotu" ještě po příchodu Ježíše tisíc let, tedy je to spasení ze skutků?

Přemýšlel jsem o tom, co měl J.K. říci jako odpověď na otázku učedníků, kdy to bude. J.K. odpovídá popisem negativních událostí a pak říká: "Toto dobré poselství o království bude oznamováno po celé zemi na svědectví všem národům a potom přijde konec.
Pominuli skutečnost, že dobrou zprávu ve znění dnešního poselství SJ ranní křesťané neoznamovali, (řešili jen dobrou zprávu o Kristu jako Mesiáši a vykupiteli a jeho druhém příchodu), pak co bylo tou dobrou zprávou o království? Nic dobrého v tom předcházejícím výčtu textu nebylo.
Napadlo mě zda to nebyla dobrá zpráva o zničení chrámu a ukončení židovského systému a židovského království edomitského rodu od Heroda Velikého. Neboli dobrá zpráva o zničení židovského království v roce 70 n.l.
Podle Stručných křeťanských dějin pak Židé v synagogách zavedly zpěvy, které neumožňovali dále křesťanům navštěvovat synagogy a křesťanství se tak prakticky oddělilo od judaismu.
Jak ten text vidíte vy?
Pominuli skutečnost, že dobrou zprávu ve znění dnešního poselství SJ ranní křesťané neoznamovali, (řešili jen dobrou zprávu o Kristu jako Mesiáši a vykupiteli a jeho druhém příchodu), pak co bylo tou dobrou zprávou o království? Nic dobrého v tom předcházejícím výčtu textu nebylo.
Napadlo mě zda to nebyla dobrá zpráva o zničení chrámu a ukončení židovského systému a židovského království edomitského rodu od Heroda Velikého. Neboli dobrá zpráva o zničení židovského království v roce 70 n.l.
Podle Stručných křeťanských dějin pak Židé v synagogách zavedly zpěvy, které neumožňovali dále křesťanům navštěvovat synagogy a křesťanství se tak prakticky oddělilo od judaismu.
Jak ten text vidíte vy?
Jesen-
Zdravím všechny.
Pro ty, kteří rozumí polsky, zajímavé:
http://www.youtube.com/user/wwwbrooklynorgpl#p/u/1/UtZbXulqHlM
http://www.youtube.com/user/wwwbrooklynorgpl#p/u/4/qG-8XUu3vTU
http://www.youtube.com/user/wwwbrooklynorgpl#p/u/3/7JPoUT21a04
http://www.youtube.com/user/wwwbrooklynorgpl#p/u/2/46phAbg9YRs
Pro ty, kteří rozumí polsky, zajímavé:
http://www.youtube.com/user/wwwbrooklynorgpl#p/u/1/UtZbXulqHlM
http://www.youtube.com/user/wwwbrooklynorgpl#p/u/4/qG-8XUu3vTU
http://www.youtube.com/user/wwwbrooklynorgpl#p/u/3/7JPoUT21a04
http://www.youtube.com/user/wwwbrooklynorgpl#p/u/2/46phAbg9YRs
yxoxs-
Poeet p?íspivku: 1770
Registration date: 21. 03. 10
Jesen napsal: Přemýšlel jsem o tom, co měl J.K. říci jako odpověď na otázku učedníků, kdy to bude. J.K. odpovídá popisem negativních událostí a pak říká: "Toto dobré poselství o království bude oznamováno po celé zemi na svědectví všem národům a potom přijde konec.
Jak ten text vidíte vy?
Jak se na ten text díváte?
Jesen-
Jesen napsal:Jesen napsal: Přemýšlel jsem o tom, co měl J.K. říci jako odpověď na otázku učedníků, kdy to bude. J.K. odpovídá popisem negativních událostí a pak říká: "Toto dobré poselství o království bude oznamováno po celé zemi na svědectví všem národům a potom přijde konec.
Jak ten text vidíte vy?
Jak se na ten text díváte?
Jsem téhož názoru, zabýváš se nepodstatnými věcmi.

drobeček- Poeet p?íspivku: 149
vztah k organizaci: žádný
Registration date: 12. 05. 06
drobeček napsal:
Jsem téhož názoru, zabýváš se nepodstatnými věcmi.
Pro vás je to možná nepodstatné, ale já bych rád rozuměl v jaké souvislosti o tom J.K. mluvil.
Jesen-
Samozřejmě že se má dnes kázat dobrá zpráva o Království. Je to Ježíšův příkaz a zvláště ted v posledních dnech před Božím zásahem je to nanejvýš aktuální. Jen svědkové Jehovovi jí kaží tak jako nikdo jiný a to je jeden z důkazů, že je to jediné pravé Bohem požehnané náboženství.
transylvánec-
Poeet p?íspivku: 279
vztah k organizaci: jediná pravá náboženská organizace na světě
Registration date: 17. 03. 12
Strana 9 z 15 •
1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 
Strana 9 z 15
Povolení tohoto fóra: