Jak se vyrovnáváte s pronásledováním
Strana 2 z 28 • Share •
Strana 2 z 28 •
1, 2, 3 ... 15 ... 28 
Re: Jak se vyrovnáváte s pronásledováním
Na druhou stranu SJ vylučují smilníky,cizoložníky,opilce....atd.
Bulhar-
Poeet p?íspivku: 1064
vztah k organizaci: pomalu odcházející
Registration date: 06. 05. 11
Bulhare,to je můj případ. Nikdy jsem netvrdil, že ne. Nicméně i tahle zásada pokulhává. V mým partnerským vztahu jsem leckde vítán, ale nikde schvalován. V tom nejsou SJ lepší.
jája- Poeet p?íspivku: 434
vztah k organizaci: odejitý
Registration date: 23. 10. 07
Přátelé.
Určitě znáš to známé: "Ne každý, kdo mi říká Pane,… „, že? Proto těch "na druhou stranu", může být klidně neúrekom, ale kdo to bude posuzovat? Nikde v Písmu nečtu, že sami lidé se označí jako za ty, kteří jsou schválení a jediní praví, ne? Což SJ dělají! I když na druhou stranu:-), nejsou v tom sami, že?
Jinde se to neděje?! Připusťme, že jen SJ, ale sám jsi napsal, že na druhou stranu. Předpokládám, že připustíš i tu "první" stranu? :-)Na druhou stranu SJ vylučují smilníky,cizoložníky,opilce....atd.
Určitě znáš to známé: "Ne každý, kdo mi říká Pane,… „, že? Proto těch "na druhou stranu", může být klidně neúrekom, ale kdo to bude posuzovat? Nikde v Písmu nečtu, že sami lidé se označí jako za ty, kteří jsou schválení a jediní praví, ne? Což SJ dělají! I když na druhou stranu:-), nejsou v tom sami, že?
yxoxs-
Poeet p?íspivku: 1770
Registration date: 21. 03. 10
Řeknu to asi takhle:pokud bych byl vyloučen ze sboru za to,že jsem na tomto foru,považoval bych to za nesprávné,dokonce za křivdu,a pokud bych byl vyloučen za smilstvo,považoval bych to za správné.Jen jsem chtěl říct,že vylučování u SJ není jen to špatné vylučování,ale i to správné vylučování.A jestli se
vylučuje i v jiných náboženstvích,to fakt nevím.
vylučuje i v jiných náboženstvích,to fakt nevím.
Bulhar-
Přátelé.
Jenže to "správné" vylučování, tady nikdo nepopírá nebo nekritizuje, dovolím si tvrdit, že ale to "nesrpávné" je častěji. Akorát když se o tom nesmí mluvit, tak to nikdo nepozná, za co vlastně to bylo jestli za diskuzi na fóru "odpadlíků", nebo za smilstvo, že? :-)
Jenže to "správné" vylučování, tady nikdo nepopírá nebo nekritizuje, dovolím si tvrdit, že ale to "nesrpávné" je častěji. Akorát když se o tom nesmí mluvit, tak to nikdo nepozná, za co vlastně to bylo jestli za diskuzi na fóru "odpadlíků", nebo za smilstvo, že? :-)
yxoxs-
Dnes už se neoznamuje,že ten a ten byl vyloučen,nebo že ten a ten opustil společenství,ale že ten a ten už není SJ.Podle mého názoru je to správné,je to soukromá věc každého člověka,tak proč by důvod měl být znám ve sboru?
Oznámení....už není SJ a nic k tomu je podle mého nejlepší řešení.
Oznámení....už není SJ a nic k tomu je podle mého nejlepší řešení.
Bulhar-
Přátelé.
Jsou křesťané označováni nebo říkají si "bratře", "sestro"? Proč asi? Že by s nebeským Otcem a jeho Synem tvořili rodinu? Proto jakékoli utajování v rodině není správné, ještě víc to smrdí, když jistí lidé tvrdí, že tak je to správné, tak to musí byt, protože to neříkáme my, ale Bůh!!! A tomu se říkávalo, aspoň mezi slušnými křesťany, rouhání!
Jsou křesťané označováni nebo říkají si "bratře", "sestro"? Proč asi? Že by s nebeským Otcem a jeho Synem tvořili rodinu? Proto jakékoli utajování v rodině není správné, ještě víc to smrdí, když jistí lidé tvrdí, že tak je to správné, tak to musí byt, protože to neříkáme my, ale Bůh!!! A tomu se říkávalo, aspoň mezi slušnými křesťany, rouhání!
yxoxs-
Yxoxsi,a ty když uděláš nějakou chybu,tak si přeješ,aby to v tvé rodině všichni věděli?Nebo ti tvé dítě něco důvěrného sdělí,řekneš to i zbylým členům rodiny?
Přece i v rodině nevědí všicni o všech všechno.
Přece i v rodině nevědí všicni o všech všechno.
Bulhar-
Přátelé.
V jaké rodině to prosím tě žiješ?
Je něco jiného, že rodiče něco neříkají dětem anebo, že děti něco neříkají rodičům, ale když se rodič nebo dítě zeptá, tak oproti SJ, v rodině, která se snaží žít dle Božích zásad, na otázku dostanou členové rodiny odpověď. Což se u SJ neděje, nebo ano???
V jaké rodině to prosím tě žiješ?
Je něco jiného, že rodiče něco neříkají dětem anebo, že děti něco neříkají rodičům, ale když se rodič nebo dítě zeptá, tak oproti SJ, v rodině, která se snaží žít dle Božích zásad, na otázku dostanou členové rodiny odpověď. Což se u SJ neděje, nebo ano???
yxoxs-
Tak jinak,tvé dítě se ti s něčím důvěrným svěří,jiný člen rodiny se tě zeptá,o čem jste si povídali,a ty mu to řekneš?Také bych ti mohl napsat v jaké rodině to žiješ,
ale neznám tě a toto bych si ani nedovolil.A kdybys byl od SJ vyloučen třeba za to,že jsi kradl(to je jen příklad,a určitě ne tvůj),tak by sis rozhodně nepřál,aby to ve sboru,a možná ani v rodině věděli.
ale neznám tě a toto bych si ani nedovolil.A kdybys byl od SJ vyloučen třeba za to,že jsi kradl(to je jen příklad,a určitě ne tvůj),tak by sis rozhodně nepřál,aby to ve sboru,a možná ani v rodině věděli.
Bulhar-
Bulhar napsal:A kdybys byl od SJ vyloučen třeba za to,že jsi kradl(to je jen příklad,a určitě ne tvůj),tak by sis rozhodně nepřál,aby to ve sboru,a možná ani v rodině věděli.
Na druhé straně, když jsem byl vyloučen za poukázání na podvodnost falešného proroka, naopak si přeju, aby to ostatní věděli. Jenže VRO vám zakazuje bavit se s vyloučenými. Nikoliv kvůli těm, kteří kradli, ale právě kvůli těm, kteří odhalují podvodnost učení SV.
zbysek-
Poeet p?íspivku: 3168
vztah k organizaci: bývalý - 6 let
Registration date: 16. 02. 08
Zbyšku,s tím cos napsal,souhlasím.
Bulhar-
Proto existují tyto stránky, aby se to ostatní mohli dozvědět. 
zbysek-
Poeet p?íspivku: 3168
vztah k organizaci: bývalý - 6 let
Registration date: 16. 02. 08
A taky tyto stránky budou doufám existovat i proto,aby se lidé dozvěděli,že SJ
a VRO nejsou tak špatní.
a VRO nejsou tak špatní.
Bulhar-
Přátelé.
Já vnímám SJ víc než křesťany, jako Izraelity, protože i to jejich jméno, viz Izajáš, hovoří o Izraeli než o křesťanech, a v biblických dobách se soudní pře řešily kde, v branách, tedy veřejně. Proto kdybych byl, viz tvůj příměr, vyloučen za to, že jsem kradl, tak nevím proč by mi mělo vadit, že by se to oznámilo, když by to byla pravda??? Naopak, jak se SJ holedbají tím, že pro takového vyloučeného, že se s ním pak nebaví, je dobře, tak když nevím proč někoho vyloučili, jak můžu chápat, že to pro něj je dobře nebo pro toho samotného vyloučeného??? Znám hodně bratrů a sester, které přiznávají, že tento způsob "nekomunikace" u SJ, vnímali jako největší příkoří, ale ne od Boha, ale od lidí. Někteří dokonce děkují Bohu, že se to stalo, jinak by si neuvědomili, co jsou SJ zač. Protože paradoxně, kdyby se k nim SJ chovali dle vzoru Pána, tak by někteří, se i vrátili. A neustálé omílání s marnotratným synem, je úsměvné, než biblické!?
I když mi do jisté míry jsou SJ, jako organizace, ne jednotlivci, ukradení, tak nesouhlasím s tvým přístupem, že je dobře když se už ani neříká, co se říkalo, viz tvá poznámka výše.
Já vnímám SJ víc než křesťany, jako Izraelity, protože i to jejich jméno, viz Izajáš, hovoří o Izraeli než o křesťanech, a v biblických dobách se soudní pře řešily kde, v branách, tedy veřejně. Proto kdybych byl, viz tvůj příměr, vyloučen za to, že jsem kradl, tak nevím proč by mi mělo vadit, že by se to oznámilo, když by to byla pravda??? Naopak, jak se SJ holedbají tím, že pro takového vyloučeného, že se s ním pak nebaví, je dobře, tak když nevím proč někoho vyloučili, jak můžu chápat, že to pro něj je dobře nebo pro toho samotného vyloučeného??? Znám hodně bratrů a sester, které přiznávají, že tento způsob "nekomunikace" u SJ, vnímali jako největší příkoří, ale ne od Boha, ale od lidí. Někteří dokonce děkují Bohu, že se to stalo, jinak by si neuvědomili, co jsou SJ zač. Protože paradoxně, kdyby se k nim SJ chovali dle vzoru Pána, tak by někteří, se i vrátili. A neustálé omílání s marnotratným synem, je úsměvné, než biblické!?
I když mi do jisté míry jsou SJ, jako organizace, ne jednotlivci, ukradení, tak nesouhlasím s tvým přístupem, že je dobře když se už ani neříká, co se říkalo, viz tvá poznámka výše.
yxoxs-
Strana 2 z 28 •
1, 2, 3 ... 15 ... 28 
Strana 2 z 28
Povolení tohoto fóra: