Jak se vyrovnáváte s pronásledováním
Strana 27 z 28 • Share •
Strana 27 z 28 •
1 ... 15 ... 26, 27, 28 
Re: Jak se vyrovnáváte s pronásledováním
No jasně, největší přikázání - milovat Boha a svého bližního...........a také žít podle
biblických měřítek a poznání Boha a Krista.
biblických měřítek a poznání Boha a Krista.
Bulhar-
Poeet p?íspivku: 1064
vztah k organizaci: pomalu odcházející
Registration date: 06. 05. 11
Bulhar napsal:No jasně, největší přikázání - milovat Boha a svého bližního...........a také žít podle biblických měřítek a poznání Boha a Krista.
Což je stále jedno a totéž. Boží vůlí je, aby vše na nebi i na zemi došlo k jednotě v Kristu. Tedy můžeme to považovat za hlavní biblické měřítko. Poznání Boha a Krista se tedy musí nějakým způsobem odrazit v tom, že vede člověka k té jednotě. Tedy, kdo směřuje k jednotě v Kristu, žije podle biblických měřítek. Spory samozřejmě možné jsou. Ale neměly by způsobovat rozdělení, ale jen vyjasnění názorů a obroušení hran.
zbysek-
Poeet p?íspivku: 3168
vztah k organizaci: bývalý - 6 let
Registration date: 16. 02. 08
Ahoj Witnessi, díky
Jsem rád, že jsme si porozuměli. Nemyslím to samozřejmě tak, že jsi jediný "komu někdy něco ujelo do ostřejšího nebo neuctivého tónu". (Kdybys viděl někdy mě - docela často "chytám na první šlápnutí" - nejvíc to obvykle odnáší těmi mými "kecy" ti nejbližší, v rodinném kruhu. Pak si sypu popel na hlavu.) Zde si už někteří rovněž sypali popel na hlavu, tak jsem necítil potřebu je oslovovat, jiné jsem možná neviděl při činu (neboť zdaleka nemám potenciál sledovat a účastnit se všeho, co mě zde zajímá). Čímž nechci říct, že jsem "vůdcem slepých, světlem těm, [kdo jsou] ve tmě, napravovatelem nerozumných" (Římanům 2:19–20), protože se mám sám co učit. Jen jsem se snažil svou "troškou" přispět Tobě i ostatním zde.
Tak nadále přeju všem požehnání, milost, a mnoho zdaru v životě v Kristu
Jsem rád, že jsme si porozuměli. Nemyslím to samozřejmě tak, že jsi jediný "komu někdy něco ujelo do ostřejšího nebo neuctivého tónu". (Kdybys viděl někdy mě - docela často "chytám na první šlápnutí" - nejvíc to obvykle odnáší těmi mými "kecy" ti nejbližší, v rodinném kruhu. Pak si sypu popel na hlavu.) Zde si už někteří rovněž sypali popel na hlavu, tak jsem necítil potřebu je oslovovat, jiné jsem možná neviděl při činu (neboť zdaleka nemám potenciál sledovat a účastnit se všeho, co mě zde zajímá). Čímž nechci říct, že jsem "vůdcem slepých, světlem těm, [kdo jsou] ve tmě, napravovatelem nerozumných" (Římanům 2:19–20), protože se mám sám co učit. Jen jsem se snažil svou "troškou" přispět Tobě i ostatním zde.
Tak nadále přeju všem požehnání, milost, a mnoho zdaru v životě v Kristu

JAREKzRybenu-
Poeet p?íspivku: 352
vztah k organizaci: "kacíř" - dostižený a odsuzený církevní "spravedlností" organizace dne 7.3.2012 za podřizování svého svědomí Bohu, Kristu a Svatému Písmu spíše, než lidské omylné autoritě Písmu odporující.
Registration date: 01. 08. 11
Mezek napsal:Zklamali jste někdy očekávání druhých? Zaspali jste někdy, když vás přítel nutně potřeboval? Je to strašná otázka pro nás pro všechny.
Znám to velice dobře. Někdy mám pocit, že celý můj život je jedno velké zklamání - tedy že já neustále zklamávám.
V následujícím odstavci jsi to vystihl velice dobře - realisticky a zároveň s křesťanskou útěchou (tak se mi to líbí, že jsem si to musel uložit):
Mezek napsal:
Proč Kristus prošel vším tímto zklamáním? Kvůli Vám a kvůli mně, abychom měli příklad, co dělat, když zůstaneme sami - tak běžná a tak smutná životní situace. Můžeme si uvědomovat, že Ježíš Kristus totéž prožíval před námi. Jeho příklad nám dá sílu položit si objektivní otázku: "Proč se stane, že přátelé selžou?" Protože jsme lidé. Protože máme prvotní hřích. Protože stárneme a slábneme, jsme nemocní a máme co dělat sami se sebou. Jak je možné, že selhali apoštolové? Protože toho na ně bylo příliš; bylo to nad jejich síly. Buďte připraveni, že nás přátelé mohou zklamat, připravme se i na ten zvláštní žal, který pocítíme, když nám někdo řekne: "Tys mě zklamal."
Jenom díky Boží lásce a milosti se z tohoto šíleného stavu můžeme dostat.
Ano, křesťanství je především vztah - neboli jde v něm především o vztahy - vztahy mezi křesťany, vztahy křesťanů k nekřesťanům, a především vztahy k Bohu a Kristu; a celé to všechno zastřešuje především nezměrná Boží láska k nám, slabým, hříšným lidem.
Všechno ostatní - jak chápeme "fyzickou" podstau Boha, ducha, duše, jak si představujeme stvoření nebo vzkříšení, je podružné.

JAREKzRybenu-
vztah k organizaci: "kacíř" - dostižený a odsuzený církevní "spravedlností" organizace dne 7.3.2012 za podřizování svého svědomí Bohu, Kristu a Svatému Písmu spíše, než lidské omylné autoritě Písmu odporující.
JAREKzRybenu napsal:Všechno ostatní - jak chápeme "fyzickou" podstau Boha, ducha, duše, jak si představujeme stvoření nebo vzkříšení, je podružné.
Ještě aby to pochopili všichni bojovníci za "pravdu"....
zbysek-
Poeet p?íspivku: 3168
vztah k organizaci: bývalý - 6 let
Registration date: 16. 02. 08
Jednou to pochopí všichni. Žel pro leckteré to může být pozdě. Ale věřím, že Otec i Pán Ježíš dělají vše proto, aby k tomu "pozdě" nemuselo dojít (ovšem "nemuselo" neznamená, že nedojde). My se můžeme za ony "bojovínky" modlit.

JAREKzRybenu-
JAREKzRybenu napsal:Ahoj Witnessi, díky![]()
Jsem rád, že jsme si porozuměli. Nemyslím to samozřejmě tak, že jsi jediný "komu někdy něco ujelo do ostřejšího nebo neuctivého tónu".
Já vím,
nemyslel jsem to tak, že to tak myslíš Ty, ani nikdo jiný,
pouze že to tak teď může vypadat.
Z mé strany to byla spíše taková sebeobrana proti neexistujícímu konkrétnímu útočníkovi.
witness-
Poeet p?íspivku: 1381
vztah k organizaci: bývalý dlouholetý starší sboru, dnes nečinný zvěstovatel neboli SJ, který již nepodává zprávu
Registration date: 31. 05. 08
Přátelé.
to witness Yesterday at 19:56
Ani nevíš, bráško, jak ti rozumím. Stejný problém jsem měl, když jsem zde na diskuzi přišel. Proto ti rozumím. :-)
Witnessi, když si uvědomíme, že Petr, když poznal, že Pána zapřel, jak On sám předpověděl, co udělal? Poodešel a rozplakal se. Myslím si, že toto je nejlepší způsob, jak si ulevit, aniž by člověk řekl něco, co by pak mohlo mrzet okolí, ale především jeho maličkost.
Jsem rád, že se to tu uklidnilo či uklidňuje. Ukazuje se, že jsme tu dobrá parta, která miluje Pána a těší se na zaslíbení, která z toho plynou.
Pánovo jméno je to, oč tu běží, přesto je na místě za vše chválit Boha, Toho, který poslal Syna na zem, abychom v něj uvěřili a měli život.
Hezký den přeji všem, kteří jsou spojeni v duchu s naším Pánem
yxoxs
Ani nevíš, bráško, jak ti rozumím. Stejný problém jsem měl, když jsem zde na diskuzi přišel. Proto ti rozumím. :-)
Witnessi, když si uvědomíme, že Petr, když poznal, že Pána zapřel, jak On sám předpověděl, co udělal? Poodešel a rozplakal se. Myslím si, že toto je nejlepší způsob, jak si ulevit, aniž by člověk řekl něco, co by pak mohlo mrzet okolí, ale především jeho maličkost.
Jsem rád, že se to tu uklidnilo či uklidňuje. Ukazuje se, že jsme tu dobrá parta, která miluje Pána a těší se na zaslíbení, která z toho plynou.
Pánovo jméno je to, oč tu běží, přesto je na místě za vše chválit Boha, Toho, který poslal Syna na zem, abychom v něj uvěřili a měli život.
Hezký den přeji všem, kteří jsou spojeni v duchu s naším Pánem
yxoxs
yxoxs-
Poeet p?íspivku: 1770
Registration date: 21. 03. 10
Přátelé.
to Jarek and Zbyšek
to Jarek and Zbyšek
Amen! :-)Všechno ostatní - jak chápeme "fyzickou" podstau Boha, ducha, duše, jak si představujeme stvoření nebo vzkříšení, je podružné.
Ještě aby to pochopili všichni bojovníci za "pravdu"....
yxoxs-
Poeet p?íspivku: 1770
Registration date: 21. 03. 10
yxoxs napsal:
Ani nevíš, bráško, jak ti rozumím. Stejný problém jsem měl, když jsem zde na diskuzi přišel. Proto ti rozumím.
witness-
Poeet p?íspivku: 1381
vztah k organizaci: bývalý dlouholetý starší sboru, dnes nečinný zvěstovatel neboli SJ, který již nepodává zprávu
Registration date: 31. 05. 08
Řekl bych, že po předchozí debatě se sem hodí tento odkaz:
http://kazani.wesleyan.cz/20100321_odpusteni.mp3
Ne, je to dobré i bez té debaty, mě osobně to velmi obohatilo
http://kazani.wesleyan.cz/20100321_odpusteni.mp3
Ne, je to dobré i bez té debaty, mě osobně to velmi obohatilo

JAREKzRybenu-
Jarku tak toho 7.3. na tebe budu myslet. Já osobně bych asi neměl odvahu jít před právní výbor, raději bych to ukončil sám. Tak se chlape drž a dej vědět jak to dopadlo.
Bulhar-
Poeet p?íspivku: 1064
vztah k organizaci: pomalu odcházející
Registration date: 06. 05. 11
Díky, Bulhare, bráško.
Já ten můj příspěvek z vlákna "Cesta člověka" zkopíruju i sem - ono se to do tohohle tématu i víc hodí:
Tak, ta zvýrazněná část mojí věty už se brzy stane minujostí - dnes jsem byl předvolán před právní výbor na středu 7.3.2012 - "za odmítání autority VRO". Čekal jsem to dávno, ale přiznám, že mě to stejně zaskočilo. "Inkvizitor" - zvláštní průkopník a předsedající starší, nedavno přidělený do místního sboru SJ mě před 14-ti dny zval na spolupráci do služby. Řekl jsem mu, že bychom se neshodli na některých bodech našeho kázání - např. ohledně legitimity modlitby ke Kristu. Poděkoval a mile se rozloučil. Před týdnem mě se svou manželkou pochválil za jeden komentář (dal si práci u nás zazvonit, ale o jiném, kontroverzním komentáři vzhledem k výkladu VRO se nezmínil) a návštěvu shromáždění s rodinou (po delší době). A dnes mě s jiným starším, po otázce, zda "uznávám, že Jehova vede svou organizaci prostřednictvím VRO", předvolal před právní výbor, přičemž jeho dosud milý výraz byl ten tam.
No, rád bych to s modlitbami ustál, ale bez obalu přiznám, že teď na nervy usrkávám i Plum-vodku (ne, namol nejsem ani nebudu). Nebojim se vyloučení, jen bych to rád ustál ke cti nebeského Otce i Pána Ježíše.
Já ten můj příspěvek z vlákna "Cesta člověka" zkopíruju i sem - ono se to do tohohle tématu i víc hodí:
JAREKzRybenu napsal: byť jsem dosud formálně členem NSSJ - nevystoupil jsem jen proto, abych nezpřetrhal možnost komunikace s těmi, které považuju za své bratry a sestry a přátele, jimž příležitostně zvěstuju Boží slovo, ale jako SJ se už nikde neprezentuju, jelikož se cítím být jednoduše křesťanem/kristovcem.
Tak, ta zvýrazněná část mojí věty už se brzy stane minujostí - dnes jsem byl předvolán před právní výbor na středu 7.3.2012 - "za odmítání autority VRO". Čekal jsem to dávno, ale přiznám, že mě to stejně zaskočilo. "Inkvizitor" - zvláštní průkopník a předsedající starší, nedavno přidělený do místního sboru SJ mě před 14-ti dny zval na spolupráci do služby. Řekl jsem mu, že bychom se neshodli na některých bodech našeho kázání - např. ohledně legitimity modlitby ke Kristu. Poděkoval a mile se rozloučil. Před týdnem mě se svou manželkou pochválil za jeden komentář (dal si práci u nás zazvonit, ale o jiném, kontroverzním komentáři vzhledem k výkladu VRO se nezmínil) a návštěvu shromáždění s rodinou (po delší době). A dnes mě s jiným starším, po otázce, zda "uznávám, že Jehova vede svou organizaci prostřednictvím VRO", předvolal před právní výbor, přičemž jeho dosud milý výraz byl ten tam.
No, rád bych to s modlitbami ustál, ale bez obalu přiznám, že teď na nervy usrkávám i Plum-vodku (ne, namol nejsem ani nebudu). Nebojim se vyloučení, jen bych to rád ustál ke cti nebeského Otce i Pána Ježíše.

JAREKzRybenu-
Ahoj.Taky se ztotožňuji s Bulharem .Než pr.výbor kde z tebe udělaj nemocného br. přinejlepším,tak jsem raději zvolil dopis...
Jinak světsky řečeno držím palce.Zdeněk Nygrýn
Mezek-
Poeet p?íspivku: 161
vztah k organizaci: je to minulost...
Registration date: 15. 08. 08
Mezek napsal:Ahoj.Taky se ztotožňuji s Bulharem .Než pr.výbor kde z tebe udělaj nemocného br. přinejlepším,tak jsem raději zvolil dopis...
Dík, Zdeňku. Já to prostě cítím tak, že tam musím být - v jednotě s Kristem - což ovšem neznamená, že bych jakkoli zpochybňoval rozhodnutí kohokoli, kdo se rozhodl napsat dopis a nevystavovat se tlaku PV. Ani své ženě nedoporučuju se tomu vystavit. Je to prostě moje cesta. Tvůj bratr v Kristu, Jaromír Rybenský

JAREKzRybenu-
Strana 27 z 28 •
1 ... 15 ... 26, 27, 28 
Strana 27 z 28
Povolení tohoto fóra: