Kam teď, když jsem od Svědků odešel?
Strana 2 z 25 • Share •
Strana 2 z 25 •
1, 2, 3 ... 13 ... 25 
Re: Kam teď, když jsem od Svědků odešel?
Styvi napsal:Zdravím Vás.
Opravdu si myslíte ,že jsou tady nasazení špioni od SJ ?
Nebo se jen domníváte ,že jsou tady na fóru ?
I když já připouštím ,že je možné všechno.
Dík a hezký den.
Styvi, promiň, nemyslel jsem vážně. Chtěl jsem witnesse trochu pobavit.
sazeč-
Poeet p?íspivku: 1134
Registration date: 27. 04. 09
Styvi napsal:Opravdu si myslíte ,že jsou tady nasazení špioni od SJ ?
Web je veřejně dostupný, číst lze i bez přihlášení. Takže jistá míra ostražitosti (tedy pro ty, kteří jsou u SJ a píšou sem) je na místě.
zbysek-
Poeet p?íspivku: 3168
vztah k organizaci: bývalý - 6 let
Registration date: 16. 02. 08
zbysek napsal:Styvi napsal:Opravdu si myslíte ,že jsou tady nasazení špioni od SJ ?
Web je veřejně dostupný, číst lze i bez přihlášení. Takže jistá míra ostražitosti (tedy pro ty, kteří jsou u SJ a píšou sem) je na místě.
Asi máš pravdu.
Dík

Styvi-
Poeet p?íspivku: 328
vztah k organizaci: Už žádný
Registration date: 30. 07. 09
sazeč napsal:Styvi napsal:Zdravím Vás.
Opravdu si myslíte ,že jsou tady nasazení špioni od SJ ?
Nebo se jen domníváte ,že jsou tady na fóru ?
I když já připouštím ,že je možné všechno.
Dík a hezký den.
Styvi, promiň, nemyslel jsem vážně. Chtěl jsem witnesse trochu pobavit.
OK.
Krásný den.

Styvi-
Poeet p?íspivku: 328
vztah k organizaci: Už žádný
Registration date: 30. 07. 09
Já myslím,že špion by to neobhájil.Nemohl by žádného SJ obvinit z toho,co sám dělá.Protože na špionáži by byl z vlastní vůle a ne z nějakého příkazu - takový příkaz by totiž nikdo nedostal.
Bulhar-
Poeet p?íspivku: 1064
vztah k organizaci: pomalu odcházející
Registration date: 06. 05. 11
Bulhar napsal:Já myslím,že špion by to neobhájil.Nemohl by žádného SJ obvinit z toho,co sám dělá.Protože na špionáži by byl z vlastní vůle a ne z nějakého příkazu - takový příkaz by totiž nikdo nedostal.
Nevím, nevím. VRO si může dělat co chce, dává příkazy o kterých nevíme, svým pochlebovačům. Znám SJ, co používají lži na obranu, že David také lhal při jeho zatýkání.
Copak nikdo v životě nelhal a přitom myslel dobře? Pepakrocan by mohl jeden z nich, hm?
sazeč-
Nechci svědkům nic podsouvat, ale co se týká nemluvení pravdy, zaujalo mě tohle vysvětlení z letošního denního textu:
*** Text na 18. května 2011 ***
Středa 18. května
Mluvte každý z vás pravdu se svým bližním. (Ef. 4:25)
Znamená pravdomluvnost to, že každému, kdo se nás na něco zeptá, sdělíme vše do posledního detailu? Nemusí tomu tak být. Ježíš během svého pozemského života ukázal, že někteří lidé si nezaslouží, abychom jim dali přímou odpověď nebo sdělili určitou informaci. Na otázku pokryteckých náboženských vůdců, kteří se ho ptali, z jaké moci nebo autority vykonává znamení a zázraky, Ježíš odpověděl: „Položím vám jednu otázku. Odpovězte mi, a já vám také povím, z jaké autority to dělám.“ Protože mu znalci zákona a starší muži nebyli ochotni odpovědět, Ježíš řekl: „Ani já vám nepovím, z jaké autority to dělám.“ (Mar. 11:27–33) Necítil povinnost říci jim to, na co se ptali, protože byli zkažení a projevovali nedostatek víry. (Mat. 12:10–13; 23:27, 28) Podobně se Boží lid dnes musí mít na pozoru před odpadlíky a dalšími ničemnými lidmi, kteří lstivě a vychytrale sledují své sobecké zájmy. (Mat. 10:16; Ef. 4:14) w09 6/15 3:3, 6
*** Text na 18. května 2011 ***
Středa 18. května
Mluvte každý z vás pravdu se svým bližním. (Ef. 4:25)
Znamená pravdomluvnost to, že každému, kdo se nás na něco zeptá, sdělíme vše do posledního detailu? Nemusí tomu tak být. Ježíš během svého pozemského života ukázal, že někteří lidé si nezaslouží, abychom jim dali přímou odpověď nebo sdělili určitou informaci. Na otázku pokryteckých náboženských vůdců, kteří se ho ptali, z jaké moci nebo autority vykonává znamení a zázraky, Ježíš odpověděl: „Položím vám jednu otázku. Odpovězte mi, a já vám také povím, z jaké autority to dělám.“ Protože mu znalci zákona a starší muži nebyli ochotni odpovědět, Ježíš řekl: „Ani já vám nepovím, z jaké autority to dělám.“ (Mar. 11:27–33) Necítil povinnost říci jim to, na co se ptali, protože byli zkažení a projevovali nedostatek víry. (Mat. 12:10–13; 23:27, 28) Podobně se Boží lid dnes musí mít na pozoru před odpadlíky a dalšími ničemnými lidmi, kteří lstivě a vychytrale sledují své sobecké zájmy. (Mat. 10:16; Ef. 4:14) w09 6/15 3:3, 6
daniely-
Poeet p?íspivku: 107
Registration date: 03. 02. 11
Přátelé.
Jenže tady stále narážíme na jeden veliký a zásadní problém, Pán to o nich věděl 100%, proto s nimi i tak jednal, což se o VRO, ale i ostatních obecně říci nedá, my můžeme jen posuzovat dle jejich ovoce, proto kolikrát to ovoce "odpadlíků" je svěžejší než ovoce VRO. Kdo tedy mluví vždy pravdu se svým bližním?!
Jenže tady stále narážíme na jeden veliký a zásadní problém, Pán to o nich věděl 100%, proto s nimi i tak jednal, což se o VRO, ale i ostatních obecně říci nedá, my můžeme jen posuzovat dle jejich ovoce, proto kolikrát to ovoce "odpadlíků" je svěžejší než ovoce VRO. Kdo tedy mluví vždy pravdu se svým bližním?!
yxoxs-
Poeet p?íspivku: 1770
Registration date: 21. 03. 10
Za dobu, co jsem ex, mě oficiálně nikdo nekontaktoval žádný SJ. Nežiju podle biblických zásad. Nicméně všichni, včetně bývalých bételitů, znají tyhle stránky. Na přímej dotaz včetně Krize svědomí, vždycky odmítli odpovědět. Nikdo neřek ne, neznám.
jája- Poeet p?íspivku: 434
vztah k organizaci: odejitý
Registration date: 23. 10. 07
O tom, že jsou odpadlická fóra monitorována si nedělejte žádné iluze. Když se na největším diskuzním fóru, pár dní po vydání nové příručky pro starší v USA objevili linky na její stažení, stačilo několik desítek minut na jejich zablokování na úložných serverech ( kvůli copyrightu), a tak mnoho bývalých hrálo s tajnými špiony takovou hru: Nahraju to na deset serverů, jak dlouho to vydrží? Nikdy ne víc než hodinu. Až někdo přišel na to, hodit to na ruský warez servery a torrenty. Na to už právnická mašinerie nemohla, tak pro změnu začali hrozit právními kroky přímo majitelům diskuzního fóra a žádali okamžité smazání všech odkazů na ruské servery. Takže je jasné, že tam musel někdo sledovat nepřetržitě a neustále dokola celou diskuzi. Nakonec to bylo stejně marné a jen za první měsíc si jen přes torrenty stáhlo tajnou příručku pro staší několik desítek tisíc lidí.
Ted mě napadá, nemáte to někdo v češtině?
Ted mě napadá, nemáte to někdo v češtině?

Hurvinek-
Poeet p?íspivku: 139
vztah k organizaci: Čo bolo to bolo, terazky som ......
Registration date: 20. 10. 07
sazeč napsal:
Kdežto nespolehliví z Čech (přísní, netolerantní) vůči tamějším SJ odcházejí na ,,výpomoc" na Moravu. Běda, Moravo!
Tak to jsem měl připsat, že jsem byl za poslední 2 roky 3 x na služební cestě v Brně a že mě ani nenapadlo hledat sál Království.
Bulhar napsal:Já myslím,že špion by to neobhájil.Nemohl by žádného SJ obvinit z toho,co sám dělá.
Obhájil by to snadno:
,,Milí starší, včera jsem se připravoval na studium Strážné věže a chtěl jsem si najít doplňující informace na oficiálních web stránkách SJ.
Začal jsem tak, že jsem do vyhledávače v Googlu zadal slovo ,,průkopník´´
a očekával jsem, že mě to přivede logicky na naše stránky.
Jaké však bylo mé překvapení, když jsem slovo průkopník uviděl na jakési diskuzi.Brzy jsem pochopil, že se jedná o odpadlické fórum, takže jsem ho ihned opustil, ale než jsem si uvědomil hrozivou skutečnost, mezi jakými
zvrácenými lidmi se nacházím, poznal jsem v jednom komentáři styl komunikace jednoho bratra z našeho sboru, který se mi poslední dobou jeví jako vlažný a nehorlivý. Tak jsem jeho komentář okopíroval a podtrhl slova, která odpovídají jeho stylu vyjadřování.
V zájmu sboru vám to předávám, vy si to jistě prošetříte a já jsem připraven
svědčit
Protože na špionáži by byl z vlastní vůle a ne z nějakého příkazu - takový příkaz by totiž nikdo nedosta
Pokud starší mají jasný a všem známý příkaz od VRO, aby navštěvovali jednou za rok odpadlíky s cílem zjistit, zda je nějaký předpoklad pro jejich návrat, pak je nanejvýš pravděpodobné, že i jistí vybraní jedinci mohou mít
neveřejný a tajný příkaz, aby sledovali odpadlické fórum, aby mohli odhalit duchovně nemocné a zvrácené a chránit tak duchovní ráj SJ.
V betelu je např. spousta pravidel, o kterých nemá běžný SJ ani potuchy.
Např. má li betelita službu na recepci, nemusí být na shromáždění ani na sjezdu.
O takovém pravidlu se řadovému SJ, který pracuje na recepci ve světské firmě, může jen zdát a jeho případná neúčast na sjezdu kvůli nutnosti být v jeho práci na recepci je tímto způsobem zcela neomluvitelná.
witness-
Poeet p?íspivku: 1381
vztah k organizaci: bývalý dlouholetý starší sboru, dnes nečinný zvěstovatel neboli SJ, který již nepodává zprávu
Registration date: 31. 05. 08
Witnessi,s těmi betelity se to dá vysvětlit - oni mají v betelu své vlastní shromáždění,kde se rozebírá aktuální studijní článek ve Strážné věži,který pak ještě rozebírají ve sborech,kam jsou přiděleni,takže toto shromáždění mají dvakrát,tzn.i když kvůli službě na recepci vynechají shromáždění at už ve sboru nebo betelu,tak jim pořád jeden zůstává.No a co se týká teokratické školy a služebního shromáždění,to není ve všech sborech ve stejný den,lze tedy předpokládat,že na recepci je dosazen ten bratr,který zrovna shromáždění nemá.
To samé platí o všech typech sjezdů.
Mě spíš překvapil jiný jev-vždy jsem si myslel,že betelité jsou horlivými kazateli,ale jen do té doby,než přijel nějaký betelový řečník.Ne že by se jim do služby nechtělo,to ne,ale bylo vidět,jak matlají u dveří úvody,jak nejsou vůbec zvyklý mluvit.Myslím,že betelita se dostane do služby ne tak často,ale člověk mimo betel je výzýván k průkopnické službě,přitom ve světské práci stráví určitě minimálně tolik hodin,jako betelita v betelové práci,jenže člověk mimo betel nemá servis jako betelita - vypráno,uvařeno,atd.A to je pro mě ad absurdum.Pokud to je se službou takto i ve vedoucím sboru,pak je to totální pokrytectví,ale možná se mýlím,třeba ve vedoucím sboru jsou všichni průkopníci.Uf-to se mi ulevilo,a je to venku.
Mě spíš překvapil jiný jev-vždy jsem si myslel,že betelité jsou horlivými kazateli,ale jen do té doby,než přijel nějaký betelový řečník.Ne že by se jim do služby nechtělo,to ne,ale bylo vidět,jak matlají u dveří úvody,jak nejsou vůbec zvyklý mluvit.Myslím,že betelita se dostane do služby ne tak často,ale člověk mimo betel je výzýván k průkopnické službě,přitom ve světské práci stráví určitě minimálně tolik hodin,jako betelita v betelové práci,jenže člověk mimo betel nemá servis jako betelita - vypráno,uvařeno,atd.A to je pro mě ad absurdum.Pokud to je se službou takto i ve vedoucím sboru,pak je to totální pokrytectví,ale možná se mýlím,třeba ve vedoucím sboru jsou všichni průkopníci.Uf-to se mi ulevilo,a je to venku.
Bulhar-
Jak víme, museli čelní představitelé z Brooklynu asi před 3-5 lety podepsat smlouvu s OSN tam, kam chodí do knihovny, jelikož OSN zjistil, že o něm SJ mluví jako o spojenci s Ďáblem. Požádali SJ, aby o OSN psali v dobrém světle a předložili mu /OSN/ jeden článek v jednom časopise, jinak je SJ nepustí do své knihovny. Když jsem tehdy četl ten článek aniž tušil ohledně smlouvy, mně vysvitla naděje. Prostě jsem na závěr článku očekával kritiku na OSN, jak to běžně bývá, když se o OSN či církvích píše.
Proto museli podepsat a vytisknout příznivý článek o OSN.
Vida, tajná smlouva s OSN, o které nemají SJ zdání.
Proto museli podepsat a vytisknout příznivý článek o OSN.
Vida, tajná smlouva s OSN, o které nemají SJ zdání.
sazeč-
A když píší o tom,jak špatné jsou nauky ostatních církví,museli je pořádně prozkoumat,a já když půjdu bez zkoumání podívat se třeba na mši do kostela,abych se cestou ohlížel,jestli mě někdo z bratrů neuvidí.
Bulhar-
Bulhar napsal:Witnessi,s těmi betelity se to dá vysvětlit - oni mají v betelu své vlastní shromáždění,kde se rozebírá aktuální studijní článek ve Strážné věži,který pak ještě rozebírají ve sborech,kam jsou přiděleni,takže toto shromáždění mají dvakrát,tzn.i když kvůli službě na recepci vynechají shromáždění at už ve sboru nebo betelu,tak jim pořád jeden zůstává.
Pro upřesnění: betelové shromáždění, při kterém se rozebírá Strážná věž,
není bráno jako klasické shromáždění, ale jako rodinné studium (dnes rodinné uctívání), účast na běžném shromáždění při rozboru SV ve sborech to nijak nenahrazuje.
No a co se týká teokratické školy a služebního shromáždění,to není ve všech sborech ve stejný den,lze tedy předpokládat,že na recepci je dosazen ten bratr,který zrovna shromáždění nemá.
O službách na recepci jsem mluvil s jedním betelitou a on mi potvrdil, že při sestavování plánu služeb na recepci se vůbec nebere v úvahu, kdy má kdo shromáždění.
Běžně se stává, že prostě na recepci sedí ten, kdo má v ten den shromáždění
ve sboru (a je tedy omluven).
Silně pochybuji.
Pokud to je se službou takto i ve vedoucím sboru,pak je to totální pokrytectví,ale možná se mýlím,třeba ve vedoucím sboru jsou všichni průkopníci.Uf-to se mi ulevilo,a je to venku.
Co je venku?
Že jsou ve vedoucím sboru pokrytci nebo že tam jsou možná průkopníci?
To že tam jsou pokrytci je zjevné, to že tam jsou průkopníci, opět silně pochybuji a pokud tu a tam někdo, pak bych chtěl jeho průkopnickou službu vidět.
witness-
Poeet p?íspivku: 1381
vztah k organizaci: bývalý dlouholetý starší sboru, dnes nečinný zvěstovatel neboli SJ, který již nepodává zprávu
Registration date: 31. 05. 08
Strana 2 z 25 •
1, 2, 3 ... 13 ... 25 
Strana 2 z 25
Povolení tohoto fóra: